Πανηγυρίζουν Άδωνις και Μουρούτης για τη νίκη Νετανιάχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίηση τους για την επικράτηση Νετανιάχου στις εκλογές του Ισραήλ εξέφρασαν στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Μουρούτης.

«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα η νίκη Νετανιάχου στο

Ισραηλ. Θωρακίζει τη γεωστρατηγική συμμαχία της χώρας μας» έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τουίταρε: «Η νίκη του Νετανιάχου στο Ισραήλ είναι πολύ καλό νέο για την Ελλάδα και για την Δεξιά γενικότερα. Οι Καθαρές θέσεις κερδίζουν»

Ο τραγικός απολογισμός της πολιτικής Νετανιάχου

Η τελευταία επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα κράτησε συνολικά 49 ημέρες και προκάλεσε για άλλη μια φορά μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. 2136 νεκροί Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι άμαχοι, ανάμεσα τους 577 παιδιά.

Περισσότεροι από 11.000 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι τραυματίες. 17.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ συνολικά 540.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι καταστροφές σε υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία, μονάδες ενέργειας, δρόμοι κοκ.) είναι ανυπολόγιστες

«Tο Ισραήλ ψήφισε για να ρίξει ταφόπλακα στην ειρηνευτική διαδικασία»

Το Ισραήλ «διάλεξε τον δρόμο του ρατσισμού, της κατοχής και του εποικισμού και όχι τον δρόμο των διαπραγματεύσεων και της συνεργασίας» δήλωσε ο Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), την ώρα που ο Νετανιάχου επισκεπτόταν το Τείχος των Δακρύων για να προσευχηθεί μετά την νίκη λέγοντας ότι «θα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ ψήφισε για να ρίξει ταφόπλακα στην ειρηνευτική διαδικασία, ψήφισε κατά της επιλογής των δύο κρατών και για η συνέχιση της κατοχής και του εποικισμού» ανέφερε επίσης ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Παλαιστινίων στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ που κατέρρευσαν τον Απρίλιο.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν να ενισχυθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ. «Η επανεκλογή καθιστά πιο σημαντικό από ποτέ να στραφούμε στη διεθνή κοινότητα, να πάμε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να κλιμακώσουμε την ειρηνική αντίσταση και το μποϊκοτάζ ενάντια στην κατοχή» επισήμανε ο Αμπού Γιουσέφ, ηγετικό στέλεχος της ΟΑΠ.

ΆδωνιςΜουρούτηςΝετανιάχουTwitterΠαλαιστίνηΓάζα
Keywords
Τυχαία Θέματα