Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε πολλά μέτωπα (Live)

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Έκτακτα δρομολόγια για τη μεταφορά πυροσβεστικής - στρατούΕΛΛAΔΑ

Ολονύκτια μάχη με την πυρκαγιά δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να ανακόψουν το καταστροφικό της έργο που συνεχίζεται ανεξέλεγκτο με «σύμμαχο» τον ισχυρό άνεμο.

Η νύχτα στο νησί της Ζακύνθου, που από την αρχή της φετινής αντιπυρικής περιόδου μετρά 76 πυρκαγιές, αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ

σημείωσε: «Είναι φανερό ότι θα δοθεί μάχη για πολλές ώρες ακόμα».

Συνομιλία Τσίπρα - Κοντονή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς ενημερώνοντας για την κρισιμότητα της κατάστασης στο νησί.

Ζήτησε δε να φτάσουν και απόψε ει δυνατόν, με το τελευταίο δρομολόγιο φέρι μπότ από Κυλλήνη, άλλα δέκα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 7 το πρωί από την βόρεια Ελλάδα.

Χρονικό

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια, αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο χωριό των Μαριών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Πριν λίγο: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το imerazante.gr που μεταδίδει πως έχουν προκληθεί ζημιές και σε άλλα σπίτια, οι φλόγες αγκάλιασαν το μοναστήρι της Αναφωνήτριας εκεί όπου ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του.

Έσωσαν 100 τουρίστες από τις φλόγες

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι άφησαν στην ακτή τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι, όταν κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Μετά την επέμβαση των πυροσβεστών, άνοιξε ο δρόμος και επέστρεψαν με ασφάλεια.

Στη μάχη με τη φωτιά έχουν ριχτεί 17 πυροσβεστικά οχήματα με 35 άνδρες και δύο πετζετέλ.

Οι άνεμοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο νησί μαίνεται και δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Άνω Βολίμες, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τη μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Η τηλεόραση του σκάι έχει διακόψει το πρόγραμμα της και μεταδίδει ζωντανά

Πηγή Φωτό: imerazante.gr

Ζάκυνθοςφωτιά Ζάκυνθοςπυροσβέστεςπυροσβεστικά αεροσκάφηκαταστροφή ΖάκυνθοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα