Οκτώ μεγάλα λάθη σε ταινίες του Χόλιγουντ που δεν προσέξατε ποτέ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικές ανακρίβειες μέχρι και παραλείψεις χαρακτηρίζουν τις… γκάφες που έχουν γίνει στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ, σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός» και το «Braveheart».

Δείτε τα λάθη σε οκτώ πανάκριβες παραγωγές του Χόλιγουντ που πιθανότατα δεν έχει προσέξει:

1. Braveheart

Το παραδοσιακό κιλτ που φορούσε ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, ενώ η ιστορία διαδραματιζόταν περίπου το 1.300 μ.Χ.

2. Django ο Τιμωρός

Τα γυαλιά ηλίου ανακαλύφθηκαν το 1929, αλλά ακόμα και τότε τα φορούσαν μόνο άνθρωποι με φωτοευαισθησία, για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο, ο ήρωας της ταινίας τα φορούσε το 1858. Πράγμα που ιστορικά δεν στέκει.

3. Τιτανικός

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος πεθαίνει το 1912, αναφέρεται στον πατέρα του, λέγοντας ότι ψάρευε στη λίμνη Γουισότα. Αλλά, η λίμνη Γουισότα δημιουργήθηκε το 1917, όταν χτίστηκε φράγμα στην περιοχή.

4. Δωμάτιο Πανικού

Η Τζόντι Φόστερ γεμίζει ένα δωμάτιο με προπάνιο και στη συνέχεια βάζει φωτιά στο αέριο, ενώ εκείνη και η κόρη της κουλουριάζονται στο πάτωμα για να προστατευτούν. Όμως αυτό δεν στέκει, αφού το εν λόγω αέριο έχει μεγαλύτερη ατομική μάζα από τον αέρα. Στην πραγματικότητα, θα είχαν καεί και οι δύο ολοσχερώς.

5. Επιστροφή στο Μέλλον

Η πινακίδα «OUTATIME» που έχουν στην DeLorean τους ο Μάρτι ΜακΦλάι και ο Ντοκ Μπράουν ξεπερνά το νόμιμο μέγεθος των πινακίδων της Καλιφόρνια.

6. Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου

Μπορεί οι ήρωες της ταινίας να ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη, ωστόσο αυτή η πόλη δεν είχε καν ιδρυθεί το 1720, τότε δηλαδή που τοποθετείται η πλοκή της ταινίας.

7. Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Ο ήρωας που είναι κρατούμενος σε φυλακή καλύπτει την τρύπα που σκάβει για την απόδρασή του με ένα πόστερ της Ράκελ Γουελς από την ταινία One Million Years BC. Η συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε το 1967, δηλαδή έναν χρόνο μετά που ο πρωταγωνιστής το έσκασε τελικά από το κελί του.

8. Τα Πάθη του Χριστού

Ο Ιησούς έζησε στην περιοχή της Μέσης Ανατολή, ωστόσο στην ταινία τον υποδύεται ο Jim Caviezel, του οποίου το δέρμα δεν είναι σκούρο.

ΧόλιγουντταινίεςλάθηΚινηματογράφοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα