Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο έστησαν… κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας!

ΕΛΛAΔΑ

Κρεμάλες έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν «στήσει» από το πρωί οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί, καθώς είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ σε πανό τους αναγράφεται σύνθημα - αιχμή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη: «Χώνουμε το

ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας χώνει το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη... Έχει και καλό ‘εκσκαφέα’ τον κ. Πολάκη... Να δώσουν λεφτά στα νοσοκομεία».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι και δεν φέρνουν προμήθειες στο νοσοκομείο.

«Ενδεικτικό της θέσης για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικά είδη καθαρισμού όπως απορρυπαντικά, σακούλες απορριμμάτων κ.α, τα οποία πολλές φορές τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της «κατάρρευσης» και οι εργαζόμενοι στα όρια της «εξαθλίωσης» και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».

Στην ανακοίνωση του σωματείου, σημειώνεται επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.

Πηγή φωτό: skai.gr

εργαζόμενοιΔρομοκαΐτειουπουργείο Υγείαςστάση εργασίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα