Οι δράσεις στο Βρυσάκι

Advertorial

1.Αλληλεγγύη 2017-2018: Εγγραφές Α’ κύκλου

Η Αλληλεγγύη, γνήσιο τέκνο της ανάγκης, είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που οργανώνει το Athens Fringe Network και το Βρυσάκι.

Σε πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση

των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την προσφορά.

Σε δεύτερη φάση, στο τέλος της περιόδου μαθημάτων, μαθητές και καθηγητές από κάθε τμήμα παρουσιάζουν στην κοινότητα και στο ευρύ κοινό ένα δείγμα από τη δουλειά και όσα κατέκτησαν από κοινού καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινές 12.00-17.00, με απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου στον χώρο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την εγγραφή στα μαθήματα του κύκλου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.fringenet.gr/community/allileggyi

Πληροφορίες

Εγγραφές: 11-22 Σεπτεμβρίου. 12.00-17.00, καθημερινές.

Έναρξη Α' Κύκλου: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Διάρκεια: 3 μήνες (έως την Παρασκεύη 15 Δεκεμβρίου 2017)

Κόστος εγγραφής: 15€ ανά τριμηνιαίο κύκλο με δυνατότητα παρακολούθησης έως και 3 μαθημάτων του κύκλου

Τηλέφωνο: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

2.Θέατρο: Μόνος κόσμος- Emily Dickinson

«Είναι μια εξαίσια εμπειρία να αγαπάς κάποιον με άυλο τρόπο, χωρίς σώμα εραστές , ένα για πάντα..»

«Δεν ξέρω γιατί ισχύει αυτό, αλλά δε μου φαίνεται ότι θα πάψω ποτέ να ζω στη γη…»

Μια γυναίκα συνδέεται με την ποίηση μέσα στο χρόνο και αφήνεται στην δική της ψυχική απομόνωση, στο μοναδικό καταφύγιο, στον μόνο κόσμο που θέλει. Το τότε και το σήμερα, το εδώ και το πάντα, βρίσκονται σε επικοινωνία και σύνδεση με την ζωή της ποιήτριας Emily Dickinson. Στην παράσταση βλέπουμε μέσα από επιστολές, ποιήματα και αναφορές, μία ταύτιση με την ζωή της σήμερα.

Το κείμενο του έργου αποτελεί σύνθεση από διάφορες εκδόσεις που αφορούν στην Emily Dickinson: «The Belle Of Amherst» του William Luce, «Επειδή Δεν Άντεχα Να Ζήσω Φωναχτά» (Εκδόσεις Gutenberg), «Έλα Στον Κήπο Μου» ( Εκδόσεις Αρμός), του Διονύση Καψάλη, των Εκδόσεων Άγρα, αλλά και νέων ανέκδοτων μεταφράσεων του Παναγιώτη Ντουτσούλη.

Η Αμερικανίδα ποιήτρια έγινε οικουμενική δίχως να ξεμυτίσει από το δωμάτιό της στην μικρή πόλη του Amherst. Το πρώτο γνωστό ποίημά της χρονολογείται το 1850, στα είκοσί της. Απέκτησε φήμη, δίχως ποτέ να εκδώσει βιβλίο όσο ζούσε. Επηρέασε δραστικά την αμερικανική ποίηση του 20ού αιώνα και έγινε μία από τις σημαντικότερες πένες της Αμερικής.

https://youtu.be/nqkJumiV_dQ

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης

Ερμηνεύει: Χριστίνα Τασκασαπίδου

Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Ζαχαράτος

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Μουσική: Violet Louise

Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τεντολούρη

Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης

Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Πληροφορίες

Πρεμιέρα: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:30

Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30

Ημερομηνίες παραστάσεων: 20, 21 , 27, 28 Σεπτεμβρίου & 2, 3, 9, 10 Οκτωβρίου 2017

Εισιτήρια: 10 € κανονικό, 5€ μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων), Ατέλειες δεκτές

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: 210 32 10 179 (καθημερινά από τις 12.00 έως τις 20.00)

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (αυλή). Βρυσακίου 17, Πλάκα

3.Performance: ΜΗΔΕΙΑ Ι θέωσις

«Μέσα από το αποτρόπαιο της πράξης της, η Μήδεια καταφέρνει να θεωθεί.»

Η φράση αυτή αποτελεί την έναρξη για το ταξίδι μέσα στον ηρωικό κύκλο της Μήδειας. Το έργο του Ευριπίδη γοητεύει με την αφήγηση ειδεχθών πράξεων. Η αποδοχή τους, καλυμμένη υπό το πέπλο της θεϊκής φύσης• υπογραμμίζει πρωτόγονα αισθήματα, τα οποία γεννά η τραγική μέθεξη.

Προσεγγίζοντας το ανείπωτο της φύσης της βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον κόσμο του φανταστικού. Του φρικώδους και του ανοίκειου. Ο κόσμος αυτός αποτελεί το πρόβλημα που επιζητά λύσεις. Εργαλεία τα οποία δημιουργούν χώρους, σχέσεις και ξετυλίγουν νέες αφηγήσεις.

Με γνώμονα τα δύο αυτά είδη, δημιουργήθηκαν νέα περιβάλλοντα. Ο ψηφιακός κόσμος αποτέλεσε το στοιχείο το οποίο κατάφερε να δώσει λύσεις και να συνδέσει στοιχεία και πραγματικότητες. Σχηματίστηκε μια νέα αντίληψη των πραγμάτων. Η μικτή πραγματικότητα, η οποία υπηρετεί -καλλιτεχνικά- το είδος του technodrama. Η νέα μορφή αντίληψης είναι αυτή που τελικά αποδίδει το πολυδιάστατο της κοσμικής Μήδειας.

Η performance ΜΗΔΕΙΑ Ι θέωσις προσπαθεί να βρει την θέση της μέσα στην τραγική αφήγηση. Επηρεάζεται μεταξύ άλλων, από την «Alpha» του Στάθη Αθανασίου, την Μήδεια του Tomaž Pandur και το «Ποιος Φοβάται το σκοτάδι» του Τάσου Καρακύκλα. Με την γνώση του εδώ και του τώρα, δημιουργεί έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας. Στο τότε, το σύγχρονο και το κλασσικό.

«η Αργώ, η μέρα, μακάρι…»

Σύλληψη/Εικαστική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Καθοδήγηση/Επίβλεψη: Dr. GeorgiaTouliatou

Persona: Ανθή Ψάχου

Υποστήριξη: Νικόλας Μπουκουβάλας, Διονύσης Ξένος, Μάρα Στούπα

Επιμέλεια Κειμένων: Κύρα Τσούρου

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: 21.00

Με ελεύθερη είσοδο

Κρατήσεις: 210 3210179 (καθημερινές, 12.00-21.00)

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

4.Έκθεση: Προοπτικές 1

Τέσσερις δημιουργικοί νέοι από το Ιράν και το Πακιστάν, παρουσιάζουν τα ταλέντα και τις εμπνεύσεις τους, σε εικόνες και λέξεις. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την έκθεσή τους και να στηρίξετε την δημιουργικότητα τους με την αγορά των έργων τους από την κα. CarolineHalliday, διοργανώτρια και επιμελήτρια της έκθεσης.

H Mehboubeh, πρόσφυγας από το Ιράν δηλώνει: «Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα χρώματα. Τα χρώματα μου δίνουν ελευθερία και μέσω της ζωγραφικής, μπορώ να απελευθερώσω όλον τον πόνο που έζησα στο παρελθόν.» Η Mehboubeh είναι στην Ελλάδα για 1 χρόνο και 8 μήνες. Ως γυναίκα, της ήταν απαγορευμένο να ζωγραφίζει.

Ο Erwin, πρόσφυγας από το Ιράν, δηλώνει: «Ήταν τόσο περίεργο και δύσκολο για εμένα που στις γυναίκες του κράτους μας δεν επιτρεπόταν να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή να πάνε σε μια συναυλία με άνδρες! Έχουμε φανταστικές γυναίκες τραγουδίστριες, αλλά μπορούσαννα συμμετέχουν μόνο σε συναυλίες για γυναίκες!» Ο Erwin, είναι φωτογράφος, κινηματογραφιστής και μουσικός. Είναι 26 ετών και φτιάχνει ένα ντοκυμανταίρ σχετικά με τα προβλήματα των γυναικών στο Ιράν.

Ο Muhammed, πρόσφυγας από το Πακιστάν, δηλώνει: «Είμαι 19 ετών και όταν πήγαινα σχολείο μου άρεσαν πολύ να ζωγραφίζω. Συχνά θα έβλεπα έναν όμορφο πίνακα και ήθελα ολόψυχα να κάνω κάτι παρόμοιο μια μέρα. Στο Πακιστάν ήμουν πολύ φτωχός, τώρα θέλω να πουλήσω τα έργα μου και να στηρίξω την οικογένειά μου που έχει μείνει εκεί.»

Η Caroline Halliday, καλλιτέχνις με έδρα το Λονδίνο και επιμελήτρια, δηλώνει: «Ξεκίνησα το AthensRefugeeArtProjectστις αρχές του 2017, όταν γνώρισα καλλιτέχνες που περίμεναν απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο. Ήθελα να κάνω κάτι για να τους στηρίξω και να γίνει η δουλειά τους περισσότερο γνωστή. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.»

Οι Genny Cartilier, Mar Salada and Marije Mutter έχουν εργαστεί σκληρά για να εξελιχθεί το projectστην Αθήνα, ο Deniz Iannoukos έχει δημιουργήσει το siteμας και η Caroline έχει αναζητήσει χρηματοδότηση στο Λονδίνο.

Η Caroline δηλώνει, «Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλα shows μόλις οργανώσουμε το χώρο μας. Όλοι οι δημιουργικοί πρόσφυγες, εθελοντές, καλλιτέχνες και μη, είναι ευπρόσδεκτοι.»

Η πλειοψηφία των προσφύγων στην Αθήνα είναι από τη Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες από μια αρκετές άλλες χώρες. Διαμένουν σε κρατικές κατασκηνώσεις, σε κατασκηνώσεις σε παλιά σχολεία κλπ. Και στο δρόμο. Οι συνθήκες είναι σκληρές και αντιμετωπίζουν μεγάλα διαστήματα αναμονής για απάντηση στις αιτήσεις τους για άσυλο. Η δημιουργία είναι ένας τρόπος να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητά τους.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: Από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες: 12.00-20.00, καθημερινά

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, 19.00-22.00

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

5.Μουσική: Έξι

Μια παράσταση οργανωμένου αυτόσχεδιασμού για σόλο κιθάρα και ηλεκτρονικά. 6 φαινομενικά ετερόκλητοι ηχητικοί τόποι συγκρούονται, μεταμορφώνονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, προσπαθώντας να μειώσουν την απόσταση ανάμεσα

Σύλληψη, εκτέλεση - Νίκος Αντωνόπουλος

Διάρκεια: 40-50 min

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: 10.30

Είσοδος: 3 €

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

6.Έκθεση φωτογραφίας: «5»

Πέντε (5) διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης της φωτογραφίας υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του φωτογράφου και δασκάλου φωτογραφίας Διονύση Κούτση, παρουσιάζονται από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης .

Σ’ αυτή την έκθεση τα 5 concepts αποτελούν μια φωτογραφική περιπλάνηση στο απρόσμενο, μια ανατρεπτική περιπέτεια ως τη συνάντηση με την αποφασιστική στιγμή. Με ελεύθερο πνεύμα και διάθεση για εξερεύνηση νέων οριζόντων οι συμμετέχοντες φωτογράφοι άφησαν πίσω τη συμβατική θέαση του κόσμου. Έκαναν τομή 16 - 6 στην πραγματικότητα, συνέδεσαν διαφορετικές οπτικές διηγήσεις σε ένα αρμονικό σύνολο, είδαν θολά μέσα από της υψηλής ευκρίνειας μηχανές τους, χρησιμοποίησαν φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης (ακόμα και με ληγμένα φιλμ) και ακολούθησαν πτήσεις στους αιθέρες για να ενώσουν το πέμπτο στοιχείο της φύσης με τον άνθρωπο.

Σας παρουσιάζουν, λοιπόν: “A Slice of”, “Blured Vision”, “Connection”, “L.C.Cameras”, “Low Flights”.

Επιμέλεια: Τζίνα Δελλασούδα, εικαστικός/επιμελήτρια

Πληροφορίες

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 15 -18 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες: 12.00-20.00, καθημερινά

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσσακίου 17, Πλάκα.

Τηλ.: 2103210179, 6936676779

7.Έκθεση: Αγνάτεμα

Οι πίνακες αυτής της έκθεσης αγναντεύουν μες τη ζωή. Με τις δονήσεις των χρωμάτων, που μια πάνε μαζί και μια κόντρα η μια στην άλλη, επιχειρώ να δημιουργήσω μια ησυχία μέσα την αναστάτωση, μια γαλήνη μέσα στο χάος, να σταθεροποιήσω το ασταθές.

Κάθε πίνακας αντιπροσωπεύει μια αυθόρμητη έκφραση των όσων συμβαίνουν γύρω μου και προσπαθώ να αφήνω την επικοινωνία ανάμεσα στον παρατηρητή και τον πίνακα όσο πιο ανοιχτή γίνεται, τη μαγεία να εμφανιστεί ανάμεσα στις στρώσεις. Αφήνω τον κάθε πίνακα ως ένα σημείωμα ή ως ένα μύθο, επιτρέποντας στα χρώματα να μιλήσουν στη δική τους γλώσσα.

Κάθε ημέρα είναι μια νέα πηγή έμπνευσης. Μπορεί να είναι μια λέξη που με συναράζει, ένα μουσικό κομμάτι, άνθρωποι στο λεωφορείο ή ένα κείμενο που διάβασα. Κάθε ημέρα έχει τη δική της ιστορία. Ακολουθώ τη διαίσθησή μου, μια λεπτή μεμβράνη συναισθημάτων ή μια δόνηση, και εικονιστικά στοιχεία μπορεί να εμφανιστούν και να εξαφανιστούν. Η πρόθεσή μου είναι να αφήσω τον παρατηρητή να αισθανθεί ελεύθερος και να κοτάξει τον πίνακα με τη δική του φαντασία, νιώθοντας τη χαρά να παίξει με τα χρώματα σε σύνδεση με τον κόσμο.

Κινούμαι σαν σχοινοβάτης ανάμεσα στο εικονιστικό και το αφηρημένο, απομονώνοντας στοιχεία από το αρχικό περιβάλλον τους, σε μια προσπάθειά μου να ανακαλύψω το αφηρημένο μέσα στο συμπαγές. Αλλά για να προκαλέσω τον εαυτό μου και να παραμείνω σε ισορροπία, το βρίσκω πολύ σημαντικό να ψάχνω νέους τρόπους και να εξελίσσομαι μελετώντας φιλοσοφία, ταξιδεύοντας, γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες, αγναντεύοντας άλλους ορίζοντες.

Προικισμένη από τη φύση με μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή, επιδιώκω να μεταδώσω αυτή την αισιοδοξία και χαρά στους άλλους, μέσα από τη λυρικότητα των χρωμάτων και την ποιητική ατμόσφαιρα του θέματος, ώστε να αγγίξουν πέρα από τη μελαγχολία και τη στενοχώρια, τη φύση της υπέροχης πραγματικότητας.

Πληροφορίες

Ζωγράφος: Jytte Loehr

Διάρκεια έκθεσης: Από 22 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2017

Ώρες: 12.00-20.00, καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3210179

Bρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

8.Μαθήματα: Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν απο δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και απο τότε εξασκείται απο πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω απο 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000.

Στην Κίνα διώκεται απο το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ (http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676)

Πληροφορίες

Κάθε Δευτέρα, 11.30-13.00

Έναρξη: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνο-πληροφορίες: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Βρυσάκιδράσεις ΒρυσάκιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
βρυσακι, athens, fringe, network, προσφορες, http, θεατρο, william, https, performance, μηδεια, γνώμονα, νέα, alpha, ελλαδα, αθηνα, σχολεια, φιλμ, τηλ, lifo, video, popular, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, συλληψεις, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, χωρες, φωτογραφικες μηχανες, γνωση, γυναικα, δουλεια, εδρα, εικονες, εργαλεια, θαλασσα, ιραν, ιρακ, κιθαρα, κινα, κοντρα, λονδινο, μουσικη, οριζοντες, περιοδος, ποιηματα, προγραμμα, πτησεις, χρωματα, ωρα, fringe, lifo, αγαπη, αγορα, αισιοδοξια, αιτησεις, αλληλεγγυη, ανθη, αξιοπρεπεια, αρχαια, ασυλο, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βιβλιο, γινει, γινεται, γλωσσα, γνησιο, γνώμονα, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, δωσει, δειγμα, δονηση, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, εκθεση, εκφραση, ελευθερια, εργα, επικοινωνια, ετων, ζωη, ειδος, εικοσι, ησυχια, ισχυει, μηχανες, ισορροπια, κατασκηνωσεις, εκδοσεις, κειμενο, λεωφορειο, ληγμενα, μαγεια, μηδεια, μηνες, μορφη, παντα, ποιηση, ποιημα, οικογενεια, πακισταν, πεμπτη, περιβαλλον, πηγη, πινακες, πλακα, προβληματα, πωλησεις, σειρα, συρια, σωμα, συγχρονο, συσφιξη, σχολειο, ταυτοτητα, τμημα, τομη, φαντασια, φυση, φτωχος, φημη, χαος, χριστινα, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, athens, http, δημητρης, δωματιο, ειδη, network, ηλεκτρονικα, κηπο, κομματι, ξενος, λεξεις, μεινει, πληροφοριες, popular, ταξιδι, θελω να, william, performance
Τυχαία Θέματα