Οι απόκοσμοι ήχοι που άκουσε το πλήρωμα του Apollo 10, όταν μπήκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η NASA, είχε χαρακτηρισμένες ως άκρως απόρρητες, τις συνομιλίες του πληρώματος του Apollo 10, με τη βάση. Τι συνέβη όταν το σκάφος μπήκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης;

Η εκπομπή του Science Channel με τίτλο «NASA'S Unexplained Files», έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τη συνομιλία αυτή στην οποία αποκαλύπτεται πως όταν το σκάφος μπήκε στη σκοτεινή

πλευρά της Σελήνης, το πλήρωμα άρχισε να ακούει θορύβους. Παράξενους και απροσδιόριστους θορύβους οι οποίοι αποκλείεται να είναι από οποιαδήποτε γήινη ραδιοφωνική εμβέλεια.

Ακούγεται κάτι σαν σφύριγμα, ή σαν μακρόσυρτο ουρλιαχτό. Τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιστήμονες από το έδαφος προβληματίζονται και προσπαθούν να ερμηνεύσουν τόσο το φάσμα των ήχων, όσο και τους ήχους αυτούς καθαυτούς.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στο πλήρωμα του Apollo 10 ακούγεται και ο εξής διάλογος: «Το ακούς; Αυτό το σφύριγμα; Χουουου» λέει ένας εκ των αστροναυτών, ενώ ένας συνάδελφός του προσθέτει: «ακούγεται σαν διαστημικού τύπου μουσική». «Αυτό είναι σίγουρα παράξενη μουσική» συμφωνεί ο πρώτος.

Οι ήχοι έχουν διάρκεια περίπου 60 λεπτών, όση ώρα ακριβώς βρέθηκε το σκάφος στη σκοτεινή πλευρά, μέχρι να βγει και πάλι στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης. Επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες επιχείρησαν να μελετήσουν το φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εκπομπής και έδωσαν πολλές πιθανές εξηγήσεις. Κάποιοι μίλησαν για την πιθανότητα παρεμβολής μαγνητικού πεδίου. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ήχοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ήχοι από κάποια εξωγήινη μορφή ζωής.

ΣελήνηApollo 10ήχοιNASAαστροναύτεςπλήρωμα apollo 10απόκοσμοι ήχοιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα