Οι 10 επίδοξοι δολοφόνοι του Χίτλερ - Πως γλίτωνε την τελευταία στιγμή

ΚΟΣΜΟΣ

Αρκετές είναι οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Χίτλερ έχουν καταγραφεί, κατά τις οποίες ο παρανοϊκός δικτάτορας σωζόταν την τελευταία στιγμή. Τις περισσόετερες φορές δε, από… σύμπτωση!

Τον έσωσε το πόδι του τραπεζιού

Στις 20 Ιουλίου του 1944, ο Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ επιχείρησε να δολοφονήσει τον Αδόλφο Χίτλερ χρησιμοποιώντας ένα μικρό χαρτοφύλακα γεμάτο εκρηκτικά, τον οποίο κατάφερε να τοποθετήσει περίπου μισό μέτρο μακριά του! Η απόπειρα απέτυχε καθώς τα θραύσματα απορροφήθηκαν από το πόδι του τραπεζιού που ήταν μπροστά του!

Επίθεση αυτοκτονίας ακυρώθηκε

2 φορές

Ενεργό μέλος της αντίστασης, ο Αξελ Φράιχερ βον ντεμ Μπους προσφέρθηκε να σκοτώσει τον Χίτλερ ως «καμικάζι» αλλά το σχέδιο ακυρώθηκε και τις 2. Την πρώτη φορά λόγω αδυναμίας εύρεσης της κατάλληλης στολής των Ναζί που θα επιθεωρούσε προσωπικά ο Αδόλφος. Ζήτησε να προσπαθήσει και 2η φορά, αλλά πριν εκτελεστεί το πλάνο, ακρωτηριάστηκε στο πόδι και δεν κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Γλίτωσε επειδή βιαζόταν

Αλλη μια προσπάθεια για χτύπημα – καμικάζι έγινε στις 21 Μαρτίου του 1943, όταν ο Ρούντολφ βον Γκέρσντορφ έκρυψε στο σακάκι του 2 μικρές ποσότητες εκρηκτικών και περίμενε την επίσκεψη του Χίτλερ σε ένα φυλάκιο. Έθεσε ως «χρονοδιακόπτη» τα 10 λεπτά, αλλά έμαθε ελάχιστα πριν ότι η επίσκεψη θα διαρκούσε μόνο 8. Κατάφερε να τις αφοπλίσει σε μια τουαλέτα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν εκραγούν.

Η απόπειρα δεν έγινε επειδή έμεινε μόνος του!

Μέλος του πασίγνωστου σχεδίου «Επιχείρηση Βαλκυρία», ο Φίλιπ Μπόσλαγκερ σκόπευε να δολοφονήσει τον Χίτλερ αλλά και τον υπαρχηγό του, Χίμλερ, σε μια στρατιωτική συνέλευση. Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η απόπειρα, ο Χίμλερ έφυγε από το χώρο και ο Μπόσλαγκερ ακύρωσε την προσπάθεια καθώς θεώρησε ότι ο υπαρχηγός μπορούσε εύκολα να συνεχίσει το έργο αν δεν σκοτωνόταν και αυτός.

«Πάγωσε» η βόμβα

Ο Χένινγκ βον Τρέσκοφ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τη δολοφονία τοποθετώντας μια βόμβα στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Αδόλφο από τη Βίνιτσα της τότε Σοβιετικής Ένωσης στο Ράστενμπεργκ της Γερμανίας. Η βόμβα τοποθετήθηκε και επίσης ενεργοποιήθηκε η αντίστροφη μέτρηση χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά δεν εξερράγη ποτέ καθώς οι χαμηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν στα υψηλά υψόμετρα που πετά το αεροπλάνο δεν επέτρεψαν στα χημικά να αλληλεπιδράσουν.

Προσπάθεια 30 ημερών απέτυχε για 13 λεπτά

Μετά από προσπάθειες που κράτησαν 1 μήνα, ο Γιόχαν Έλσερ κατάφερε να «σκάψει» τρύπα σε ένα στύλο και να τοποθετήσει εκεί μια βόμβα. Η ετήσια ομιλία του Χίτλερ στο χώρο έληξε πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και η βόμβα εξερράγη 13 λεπτά αφού είχε φύγει.

Αύξησε τα μέτρα ασφαλεία

Όντας βοηθός του στρατάρχη Έρνστ Μπους, ο Έμπερχαρντ βον Μπράιτενμπουχ σχεδίασε να σκοτώσει το Χίτλερ σε μια προγραμματισμένη στρατιωτική συνάντηση στις 11 Μαρτίου του 1944 στη Βαυαρία. Η απόπειρα απέτυχε καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα, απαγορεύτηκε η είσοδος βοηθών στο χώρο.

Η φιλευσπλαχνία του δολοφόνου τού χάρισε τη ζωή

Ένας 25χρονος φοιτητής θεολογίας προστίθεται στη λίστα. Ο Μωρίς Μπαβώ μεταμφιέστηκε σε δημοσιογράφο και περίμενε να περάσει ο Χίτλερ από ένα συγκεκριμένο σημείο κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας παρέλασης. Επειδή όμως η συνοδεία του ήταν πολύ κοντά, ο Μπαβώ δεν πάτησε τη σκανδάλη καθώς δεν ήθελε να τραυματίσει τους υπόλοιπους.

Εκτέλεσαν το σοφέρ επειδή οδηγούσε εκείνος!

Ως μέλος αντιστασιακής οργάνωσης Μαύρο Μέτωπο αλλά ταυτόχρονα και των SS, ο Χάινριχ Γκρούνοφ ήξερε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τις μετακινήσεις του Χίτλερ μέσω των διασυνδέσεων που είχε. Οργάνωσε μια απόπειρα δολοφονίας όταν έμαθε πως το αυτοκίνητο του θα ακολουθούσε μια συγκεκριμένη διαδρομή που θα περνούσε από ένα σημείο όπου θα είχε αναγκαστικά πολύ χαμηλή ταχύτητα. Το αυτοκίνητο πέρασε από το σημείο, ο Γκρούνοφ πυροβόλησε τον επιβάτη του και τον σκότωσε. Μόνο που αυτός δεν ήταν ο Χίτλερ καθώς εκείνη την ημέρα οδηγούσε ο ίδιος και η σφαίρα πέτυχε τον σοφέρ του.

Το σχέδιο «ξεσκεπάστηκε» μια μέρα πριν

Το σχέδιο προέβλεπε τη δολοφονία του Αδόλφου από τον Κερτ Λάτερ στις 4 Μαρτίου του 1933 μέσω βόμβας, κατά την προεκλογική ομιλία του, μια μέρα πριν τις εκλογές! Έγιναν συνολικά 2 μυστικές συναντήσεις ώστε να οργανωθεί η απόπειρα, όμως κάποιο από τα άτομα που συμμετείχαν ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλη η ομάδα 1 ημέρα πριν, στις 3 Μαρτίου.

Πηγή: autotriti.gr

Χίτλεραπόπειρες δολοφονίαςγλίτωνεσύμπτωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα