Ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας επαινεί την Ελλάδα και τον Τσακαλώτο για την πρόοδο τους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ κατά την τελευταία του ακρόαση ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη γενικότερα, ο Σλοβάκος υπουργός εξύμνησε τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημειώνοντας πως είναι ένας «εξαίρετος υπουργός», ο οποίος «χαίρει της αμέριστης εμπιστοσύνης των συναδέλφων του». Ο Π. Κάζιμιρ υπογράμμισε τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει «τα τελευταία χρόνια» η Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που απασχόλησαν τους υπουργούς στο τελευταίο Eurogroup. Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των συναδέλφων του, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση μιας κοινής προσέγγισης σε αυτά τα ζητήματα, προσθέτοντας πως στόχος είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας.

Επιπλέον, ο Π. Κάζιμιρ, αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που εγκρίθηκαν στο τελευταίο Eurogroup, έκανε λόγο για «πολύ καλά νέα» για την Ελλάδα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία όπως είχαμε αποφασίσει» τόνισε ο Σλοβάκος υπουργός.

Ο ίδιος, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στην επόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκλογές σε πολλές χώρες, δεν θα πρέπει να αναμένονται «σημαντικές τομές» στην ολοκλήρωση της τραπεζικής και της νομισματικής ένωσης.

Πίτερ ΚάζιμιρέπαινοιΕλλάδαΕυκλείδης ΤσακαλώτοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα