Ο «Βίκτωρ» έφερε προβλήματα σε Ήπειρο και Μακεδονία - 40 πόντους το χιόνι στη Χαλκιδική (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Νέο κύμα χιονιά πλήττει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας και πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Χιόνια έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη όπου έκλεισε ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και ο δρόμος Μελισοχωρίου - Ωραιοκάστρου καθώς επίσης και κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες σε: Ασεβστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο, Χορτιάτη.

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους

κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Πολλά φορτηγά παρέμειναν ακινητοποιημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο Κουτσελίου αναμένοντας να κοπάσει η έντονη χιονόπτωση.

Φωτογραφίες από σήμερα το πρωί όπως τις δημοσίευσαν χρήστες του facebook:

Φίλυρο

Απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και των λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα, εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής...

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

- από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Αμυνταίου,

- από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),

-από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .

- από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από το πρωί σε Ροδόπη και Ξάνθη με αποτέλεσμα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η χιονόπτωση στην περιοχή θα συνεχιστεί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το Λιμεναρχείο Λάγους έχει μεταδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, που αναφέρεται σε θυελλώδεις ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος, από ΒΑ διευθύνσεις και με ένταση που θα φτάνει τα 8 μποφόρ, τις επόμενες ώρες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του νέου, τρίτου, κύματος κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και των υπεύθυνων πολιτικών παραγόντων έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή, αλλά και στο δίκτυο της παραλίας.

Στη Ροδόπη, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αρριανών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας και μεγάλη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την Καλλίστη προς το Φανάρι και από τον Πολύανθο προς τον Ίασμο και τους Αμαξάδες στον δυτικό άξονα του νομού.

Ασβεστοχώρι

Ρετζίκι

Η ισχυρή χιονόπτωση έπληξε για ακόμη μια φορά την Βόρεια Χαλκδικής προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους. Συγκεκριμένα, στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους! Τα σχολεία, εννοείται είναι κλειστά και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι αυτό της ηλεκτροδότησης, με πολλά νοικοκυριά να μην έχουν ρεύμα για ώρες. Οι τεχνικοί είναι στους δρόμους και προσπαθούν να επισκευάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βλάβες. Σε πολλά σημεία στη Βόρεια Χαλκιδική, είναι απαραίτητο οι οδηγοί να κυκλοφορούν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κυριότερα, οι αλυσίδες χρειάζονται, στον δρόμο προς Ιερισσό.Σε ορισμένες περιοχές η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται.

Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται σε περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής.

Πηγές: thestival.gr, seleo.gr

χιόνιΘεσσαλονίκηΧαλιδικήΒόρεια ΕλλάδακακοκαιρίαΚομοτηνήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα