Ο Βαρουφάκης με τραγούδι των Eagles κατά του Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε σχετικά με το Brexit σε ένα νέο βίντεο του Business Insider. Στο βίντεο ο κ.Βαρουφάκης επικαλέστηκε για ακόμα μια φορά το κορυφαίο τραγούδι των Eagles, «Hotel California», επισημαίνοντας στους Βρετανούς πως «μία έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βοηθήσει τη χώρα να ανακτήσει την κυριαρχία της».

Συγκεκριμένα, ο κ.Βαρουφάκης

παίρνει σαφή θέση εναντίον του ενδεχόμενου της εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεκινά την επιχειρηματολογία του με τον εξής στίχο των Εagles: «Once you' re in you can check out anytime you like, but you can't leave» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως εξής: « Αν είστε μέσα, μπορείτε να αναχωρήσετε, αλλά δεν μπορείτε να φύγετε».

«Μπορείτε να ψηφίσετε για να βγείτε, αλλά θα είστε ακόμη μέρος της ενιαίας αγοράς», διευκρινίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

« Όσο είστε μέρος της ενιαίας αγοράς, θα έχετε εκχωρήσει την κυριαρχία σας. Συνεπώς, εφόσον δεν μπορείτε να πάρετε την κυριαρχία σας πίσω, μείνετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί μας. Ας παλέψουμε μαζί. Κάνω εκστρατεία στη Βρετανία για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυναμώνεται. Η αποδυνάμωσή της θα δημιουργήσει τρομερές συνθήκες απόπληθωρισμού στην Ευρώπη. Η Βρετανία δεν θα μπορέσει να το αποφύγει αυτό, ακόμη κι αν βγει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, τη χρειαζόμαστε μέσα, για να το εμποδίσουμε να συμβεί. Βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παραχωρήσετε την κυριαρχία σας σε ένα εξωγήινο σώμα στις Βρυξέλλες. Όχι και τόσο έξυπνο» συνέχισε στο μήνυμά του.

Γιάνης ΒαρουφάκηςBrexitEaglesHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα