Ο Τσακαλώτος απαντά στις φήμες για... εξαφάνιση του: Υπερβολικές οι φήμες για τον... θάνατό μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε διαρροή μέσω συνεργατών του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «εμφανίζεται» και απαντάει στις φήμες περί εξαφάνισης του και αποστασιοποίησης του.

«Οι φήμες για τον -πολιτικό- θάνατό μου είναι υπερβολικές» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του «εμπνευσμένος» από τη ρήση του Μαρκ Τουέιν: «Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές».

Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά το Eurogroup της Δευτέρας και παρά την επιτυχή εξέλιξη του, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, εξαφανίστηκε και άφησε άλλους να αναλύουν στα τηλεοπτικά

απράθυρα τα μέτρα που αποφασίστηκαν και όλα όσα σημαίνει η κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας –δανειστών στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Μάλιστα η «εξαφάνιση» του ερμηνεύτηκε ως δυσφορία και μη αποδοχή του αποτελέσματος του Eurogroup καθώς ο ίδιος κυμαινόταν σε διαφορετική γραμμή. Αντιθέτως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον οποίο φαίνεται ότι συντάχτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που είχε πει πριν από περίπου 10 μέρες πως «καλύτερα μία κακή συμφωνία τώρα, παρά μία χειρότερη τον Ιούνιο».

Ο υπουργός Οικονομικών, με τη φλεγματική του αναφορά στη διάσημη ρήση του Αμερικανού συγγραφέα, ήθελε σύμφωνα με τις συνεργάτες του να σηματοδοτήσει ότι παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με όρους που θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών, καθώς και ότι δεν κάμπτεται από πιέσεις και αμφισβητήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ήθελε να στείλει μήνυμα πρωτίστως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του αυτή. Και μάλλον τα κατάφερε. Ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο όχι μόνο, ή κυρίως των επιθέσεων της αντιπολίτευσης, αλλά μίας εσωκομματικής γκρίνιας στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύντροφοί του τον στοχοποιούν ως υπεύθυνο του επώδυνου συμβιβασμού, ενώ στην καλύτερη περίπτωση η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τον αφήνει (όπως θεωρεί ο ίδιος) εκτεθειμένο στην κριτική αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ο κ. Τσακαλώτος χειριστεί το όλο θέμα στο τελευταίο Εurogroup, είχε ξεκαθαρίσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υλοποιεί δικές του αποφάσεις, αλλά συλλογικές.

ΤσακαλώτοςEurogroupεξαφάνιση ΤσακαλώτουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα