Ο Τραμπ ξύπνησε τον ρατσισμό στις ΗΠΑ: 57χρονος επιτέθηκε άγρια, χωρίς λόγο σε μουσουλμάνα υπάλληλο αεροδρομίου

ΚΟΣΜΟΣ

Εννέα κατηγορίες για εγκλήματα μίσους αντιμετωπίζει ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη που επιτέθηκε σε μια μουσουλμάνα εργαζόμενη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ουρλιάζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ "θα σας ξεφορτωθεί όλους εσάς".

Ο Ρόμπιν Ρόουντς, 57 ετών, κατηγορείται για επίθεση σε βάρος της Ραμπίγια Χαν η οποία φορούσε χιτζάμπ (μαντίλα) ενώ εργαζόταν στο σαλόνι των πελατών της αεροπορικής εταιρείας Delta Airlines,

το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, ο Ρόουντς είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Αρούμπα και περίμενε για να πάρει την επόμενη πτήση για τη Μασαχουσέτη. Πλησίασε την πόρτα του γραφείου όπου βρισκόταν η Χαν και την ρώτησε: "Κοιμάσαι; Προσεύχεσαι; Τι κάνεις;".

Κατόπιν έριξε γροθιά στην πόρτα, η οποία χτύπησε την καρέκλα της Χαν. Απείλησε τη γυναίκα και την κλότσησε στο δεξί πόδι, σημείωσε ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Κουίνς Ρίτσαρντ Μπράουν.

Η Χαν προσπάθησε να φύγει αλλά ο Ρόουντς την εμπόδισε, μέχρι που ένας περαστικός σταμάτησε και προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Η υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει και να τρέξει σε ένα άλλο γραφείο, αλλά ο 57χρονος την ακολούθησε, έπεσε στα γόνατα και άρχισε να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο προσεύχονται οι μουσουλμάνοι. "Ο Τραμπ είναι εδώ. Θα σας ξεφορτωθεί όλους εσάς. Ρωτήστε στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, για αυτούς τους ανθρώπους. Θα δείτε τι θα γίνει", φώναζε.

Ο Ρόυντς αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της επίθεσης, της παρενόχλησης και της παράνομης κράτησης. Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και 4 ετών.

Φωτό: αρχειο

ΤραμπΙσλάμεπίθεση ρατσιστήαεροδρόμιοΗΠΑρατσιστική επίθεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα