Ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έρχεται στο Trump International

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος ανέλαβε τα ηνία του ξενοδοχείου Trump International κοντά στον Λευκό Οίκο μετά από κριτική ότι αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διευθύνει το ξενοδοχείο ενώ διευθύνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που νοικιάζει το κτίριο στην εταιρεία του.

Σε κατάθεση σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται

ότι ο νεότερος Τραμπ ανέλαβε ως πρόεδρος της εταιρείας η οποία διευθύνει το πολυτελές ξενοδοχείο μαζί με ένα εστιατόριο και ένα κέντρο θεραπευτικού τουρισμού (spa) στο κτίριο.

Η κατάθεση δεν λύνει το επίμαχο θέμα της ενοικίασης από τον Τραμπ του Παλαιού Ταχυδρομείου, του ιστορικού κυβερνητικού κτιρίου μέσα στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο. Οι Δημοκρατικοί έχουν επικρίνει τη συμφωνία ενοικίασης ως σύγκρουση συμφερόντων, και η συμφωνία έχει επίσης μπει στο στόχαστρο του βουλευτή Τζέισον Τσέιφετς, του Ρεπουμπλικανού από την πολιτεία Γιούτα ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τσέιφετς συνάντησε τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο χθες και εκπρόσωπος του βουλευτή ανακοίνωσε ότι συζήτησαν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του βουλευτή, περιλαμβανόμενων και μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και το ταχυδρομείο.

Οι Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι η νομοθεσία για τη σύγκρουση συμφερόντων απαγορεύει στον Τραμπ ως πρόεδρος να είναι συγχρόνως ιδιοκτήτης και ενοικιαστής του ξενοδοχείου, λίγα τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο. Έχουν ζητήσει από τη Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών, η οποία επιτηρεί ιδιοκτησίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, να διευκρινίσει το καθεστώς του συμβολαίου ενοικίασης.

Η Υπηρεσία δεν απάντησε σε αίτηση για δήλωση, αλλά ένας αντιπρόσωπος του βουλευτή Ελάιτζα Κάμινγκς από τη Μέριλαντ, ανώτατου Δημοκρατικού στελέχους της Επιτροπής Επιτήρησης, είπε ότι η Υπηρεσία μετέφερε στον βουλευτή ότι συνεχίζει να εξετάζει εάν ο Τραμπ παραβιάζει τη συμφωνία.

Η συμφωνία ενοικίασης της εταιρείας Trump Old Post Office LLC περιλαμβάνει μια τυποποιημένη διάταξη οποία απαγορεύει σε μέλη του Κογκρέσου ή άλλους εκλεγμένους αξιωματούχους όπως τον πρόεδρο να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Τραμπ είναι ιδιοκτήτης πλειοψηφίας της εταιρείας.

Το ξενοδοχείο Τραμπ έχει αποτελέσει κεντρικό σημείο διαμαρτυρίας για διαδηλωτές εναντίον του Τραμπ από τότε που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο. Ο Τραμπ είπε τον περασμένο μήνα ότι θα διατηρήσει την ιδιοκτησία της παγκόσμιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του αλλά ότι θα παραδώσει τον έλεγχο στους μεγαλύτερούς του γιούς, τον Ντόναλντ τον νεότερο και τον Έρικ.

Παρατηρητές έχουν δηλώσει ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα αποτρέψει συγκρούσεις συμφερόντων στον Λευκό Οίκο.

Trump InternationalΝτόναλντ Τραμππολυτελές ξενοδοχείοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα