Ο Κάπερνικ δεν πήγε στις κάλπες: «Και οι δύο υποψήφιοι υπηρετούν τις ίδιες λογικές»

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αλλάζει τίποτα η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς θα συνεχιστεί το καθεστώς καταπίεσης για τις μεινότητες και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αυτό υποστήριξε ο Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ με την πολιτική στάση του.

Ο 28χρονος σταρ της ομάδας των Σαν Φρανσίσκο 49ers, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του αμερικάνικου

φούτμπολ, με συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων, έχει προκαλέσει και παραμένει στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, λόγω της διαμαρτυρίας του, τους τελευταίους μήνες, στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο Κάπερνικ πριν από κάθε έναρξη αγώνα του πρωταθλήματος του αμερικάνικου φούτμπολ της ομάδα του, αρνείται να σηκωθεί όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας. Όπως συνηθίζεται πριν από κάθε αγώνα παίκτες, προπονητές και θεατές σηκώνονται κατά την ανάκρουση του ύμνου, με το πρόσωπο στραμμένο προς τη σημαία, σε ένδειξη πατριωτισμού.

Ο Kάπερνικ, όμως, που ως μορφή διαμαρτυρίας έχει φορέσει κάλτσες που απεικονίζουν γουρούνια να φορούν το αστυνομικό πηλήκιο, μένει τον πάγκο της ομάδας του και συνεχίζει να τηρεί την ίδια στάση, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τις δολοφονίες μαύρων Αμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις.

Στο πλευρό του Κάπερνικ έχουν σταθεί αρκετές μεγάλες προσωπικότητες των ΗΠΑ, ενώ πολλοί έχουν αποδοκιμάσει τη στάση του, μεταξύ αυτών ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αηδιαστική» την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή και τον προέτρεψε να «αναζητήσει μια χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα...»

Ο Κόλιν Κάπερνικ από την πλευρά του, σχολιάζοντας την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία, τόνισε: «Λίγο ενδιαφέρον παρουσιάζει ποιος εκλέχθηκε στην προεδρία, καθώς δεν αλλάζει το καθεστώς καταπίεσης για τους αδύναμους της χώρας», τόνισε σχετικά στο τηλεοπτικό σταθμό «ESPN» και συμπλήρωσε: «Για μένα είναι απλά ένα άλλο πρόσωπο του ίδιου συστήματος. Δεν ψήφισα, καθώς και οι δύο υποψήφιοι υπηρετούν, ουσιαστικά, τις ίδιες λογικές.»

Ο Κάπερνικ επέμεινε πως θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία του: «Δεν μπορώ να δείξω περηφάνια για τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους ανθρώπους και όλες τις μεινότητες. Δεν μπορώ να είμαι περήφανος σε μια χώρα με τόσα εκατομμύρια φτωχών και αστέγων», τόνισε και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος:

«Για μένα, αυτό είναι πολύ σπουδαιότερο από το φούτμπολ και θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου να γυρίσω το βλέμμα μου αλλού. Κείτονται πτώματα στους δρόμους, οι δολοφόνοι έχουν άδεια μετ' αποδοχών και τη γλιτώνουν ενώ έχουν δολοφονήσει.»

εκλογές ΗΠΑΚάπερνικαμερικανικό ποδόσφαιροHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα