Ο Έλληνας Ιερέας της Νίκαιας μιλάει στο «Π» για τη φρίκη της επίθεσης: «Ήταν σκηνικό πολέμου»

ΚΟΣΜΟΣ

«Ήταν σκηνικό πολέμου. Πανικός. Αιμόφυρτοι τραυματίες άλλοι πεσμένοι στο δρόμο και άλλοι σε κατάσταση σοκ να ζητούν βοήθεια παιδιά να κλαίνε, κόσμος να τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο, άλλοι να επιχειρούν να μπουν μέσα σε κάποιο κατάστημα για να προφυλαχθούν, ελικόπτερα να πετούν διαρκώς πάνω από τα κεφάλια μας, σειρήνες ασθενοφόρων που κατευθύνονταν όλα προς την κεντρική πλατεία, πάνοπλοι στρατιώτες και φοβισμένοι αστυνομικοί να προσπαθούν να απομακρύνουν το τρομοκρατημένο πλήθος».

Ο πατέρας Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, ιερέας

στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νίκαια και δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο της ελληνικής κοινότητας στην Κυανή Ακτή, περιγράφει στο Ποντίκι τις σκηνές τρόμου και φρίκης που έζησε μαζί με την οικογένεια του, την ώρα που ο Γαλλοτυνήσιος μακελάρης σκορπούσε τον όλεθρο, κατευθύνοντας ένα τρελό φορτηγό πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσα τους αμέτρητα μικρά παιδιά.

«Παρακολουθούσαμε όπως κάθε χρόνο τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στο πλαίσιο της κορύφωσης των εορτασμών, για την πτώση της Βαστίλλης. Αρχικά ακούσαμε έναν τρομακτικό κρότο και πυροβολισμούς. Δεν καταλάβαμε αμέσως τι γινόταν. Νομίζαμε ότι επρόκειτο για κάποιο τροχαίο ατύχημα. Μέσα σε 10 λεπτά όμως η περιοχή μετατράπηκε σε τόπο μαρτυρίου. Ήταν φρικτό , απίστευτο ασύλληπτο, αυτό που συνέβη».

Ο πατέρας Μιχαήλ ο οποίος ζει χρόνια με την οικογένειά του στην Κυανή Ακτή και έχει αναθρέψει γενιές παιδιών των Ελλήνων ομογενών που ζουν εκεί, ακόμα και τώρα που έχουν περάσει ώρες από τη "σφαγή" που προκάλεσε ο 31χρονος παρανοϊκός δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που χτύπησε ένα από τα δημοφιλέστερα και θεωρητικά φυλασσόμενα σημεία του πλανήτη.

To πρωινό της επόμενης ημέρας ξημέρωσε μέσα σ΄ ένα ζοφερό φόντο για τους κατοίκους της Νίκαιας.

«Ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του. Ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι κυκλοφορούν στο δρόμο, ενώ και η αστυνομία έχει ζητήσει από όποιον δεν έχει εξαιρετικό λόγο να κυκλοφορεί στο δρόμο και τους προτρέπουν να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό) καθώς και τις δημόσιες συναθροίσεις . Υπάρχουν παντού στρατιώτες με το δάκτυλο στη σκανδάλη, πολλά καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά, μια εικόνα θλιβερή και ταυτόχρονα πρωτόγνωρη για τη Νίκαια» , λέει ο πατέρας Μιχαήλ.

Νίκαιαιερέας Νίκαιατρομοκρατική επίθεση ΝίκαιαΓαλλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα