Ο αρχηγός της CIA προειδοποιεί: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόν Μπρέναν. Στη συνέντευξή του ο Μπρέναν αναφέρθηκε σε πολλά φλέγοντα ζητήματα της εξωτερική πολιτικής των ΗΠΑ ειδικά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως του 45ου Προέδρου της χώρας.

Μέσα από στην συνέντευξή του στο αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Μπρένναν, προειδοποίησε τον Τραμπ να μην ακυρώσει - όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα κάνει - τη

συμφωνά με τα πυρηνικά του Ιράν, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό».

«Θα ήταν ηλίθια κίνηση αν η επόμενη κυβέρνηση ακυρώσει αυτή τη συμφωνία. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μέσα στο Ιράν, το οποίο μπορεί να οδηγήσει άλλα κράτη της περιοχής να ξεκινήσουν τα δικά τους εξοπλιστικά προγράμματα» δηλώνει χαρακτηρίστηκα ο Μπρέναν.

Ο Μπρέναν, ο οποίος αποχωρεί από την ηγεσία της CIA τον Ιανουάριο ύστερα από τέσσερα χρόνια στη θέση, προειδοποίησε τον Τραμπ να είναι «επιφυλακτικός» απέναντι στις «υποσχέσεις που έρχονται από την Μόσχα», προειδοποιώντας παράλληλα το επιτελείο, αλλά και τον ίδιο τον Τραμπ πως εφεξής θα πρέπει να προσέχουν την φρασεολογία που χρησιμοποιούν, ώστε να μην δώσουν «πατήματα» σε τρομοκράτες και εξτρεμιστές για τη διεξαγωγή επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Επειδή δεν πειθαρχούν στη γλώσσα που χρησιμοποιούν, η γλώσσα αυτή θα χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες και εξτρεμιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ και την κυβέρνησή ως αντι - ισλαμικές- και δεν είμαστε κάτι τέτοιο» είπε στην συνέντευξή του ο Μπρέναν.

CIAδιοικητής CIAΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑεκλογές ΗΠΑΙράνσυμφωνία για ταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα