Νύχτα τρόμου στο Αννόβερο: Ακυρώθηκε ο φιλικός Γερμανίας - Ολλανδίας, πληροφορίες για βαν με εκρηκτικά έξω από το γήπεδο

ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Αννόβερο.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε. «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα

γερμανικά ΜΜΕ, κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα βαν γεμάτο με εκρηκτικά, το οποίο μάλιστα ήταν καμουφλαρισμένο για να μοιάζει με ασθενοφόρο.

Την πληροφορία ωστόσο διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Μπορις Πιστόριους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle λίγο μετά την εκκένωση του γηπέδου η αστυνομία προχώρησε και σε εκκένωση πτέρυγας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, καθώς εντοπίστηκε άλλο ένα ύποπτο αντικείμενο. Κλειστοί παρέμειναν και σταθμοί του μετρό.

Στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος βρισκόταν στο Αννόβερο για να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι ο ίδιος ζήτησε την διακοπή του αγώνα και την εκκένωση του γηπέδου, καθώς υπήρχαν συσσωρευμένες πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

"Η Γερμανία και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν ύψιστη απειλή", τόνισε, ενώ ζήτησε την κατανόηση του κοινού για την διακοπή του αγώνα, σημειώνοντας πως προέχει η ασφάλεια.

Einsatzfahrzeuge rasen vom Maschsee Stadtauswärts. #Absage #GERNED pic.twitter.com/VwwuxV2lO5

— Daniel Peters (@dPetersBILD) November 17, 2015

Η Ανγκελα Μέρκελ, που επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Die Polizei hat herrenlosen Koffer gefunden. Straße zum Stadion komplett gesperrt #SSNHD #GERNED @SkySportNewsHD pic.twitter.com/gWtSb6H65W

— Jurek Rohrberg (@Sky_Jurek) November 17, 2015

BREAKING: Police announcement: "Move away from the stadium. Do not stand still." #GERNED pic.twitter.com/phJ8opwFiP

— TNC Eredivisie (@TNCEredivisie) November 17, 2015

ΓερμανίαΟλλανδίαΑννόβεροαστυνομίαHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
βαν με εκρηκτικα στη γερμανια
Τυχαία Θέματα