Νίμιτς: Η επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η εντολή που έχω για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για να λυθούν και άλλα επίμαχα προβλήματα της περιοχής», τονίζει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή του.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρει στην εφημερίδα Realnews ότι περιμένει να σχηματιστεί κυβέρνηση στα Σκόπια για να ξεκινήσουν «σοβαρές συζητήσεις» και στέλνει

μήνυμα πως η επίλυση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας αυτής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις εθνικιστικών κύκλων για μια «Μεγάλη Αλβανία», απαντά πως «κάθε συζήτηση για αλλαγή συνόρων, κυρίως στα Βαλκάνια, είναι πάντα επικίνδυνη, γιατί γνωρίζουμε από την Ιστορία ότι αυτό οδηγεί σε δολοφονίες, σε διάλυση χωρών και κοινωνιών και εν συνεχεία σε ανταγωνισμό 30-40 ετών, που συχνά καταλήγει σε μια άλλη κρίση. Συζήτηση για οτιδήποτε μεγαλύτερο, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης Αλβανίας, είναι λάθος».

Καλεί μάλιστα τους πολίτες της αλβανικής εθνότητας της ΠΓΔΜ να είναι πιστά μέλη, πολίτες αυτού του κράτους και να εργαστούν για μια δημοκρατική λύση στα προβλήματά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάθιου ΝίμιτςΜεγάλη ΑλβανίαΠΓΔΜHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα