Νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας ο Νίκος Ματζάκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους πρώτους στόχους που πρέπει να ανταποκριθεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Νίκου Ματζάκου.

Ειδικότερα, οι στόχοι εστιάζονται στη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Επίσης στη μείωση του κόστους λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και την μεταστέγαση από ενοικιαζόμενα ακίνητα σε ιδιόκτητα.

Τέλος, στη

πλήρη διερεύνηση καταγγελιών και ατασθαλιών που σχετίζονται με την Δημόσια Περιουσία και στη δημιουργία συνολικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της Γενικής Γραμματείας.

Η στήριξή μου στο νέο Γενικό Γραμματέα για το δύσκολο αυτό το έργο, θα είναι συνεχής, ανέφερε ο αν υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι η εμπειρία του σαν υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου για πολλά χρόνια και οι αγώνες του για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, από οργανωμένα συμφέροντα και παθογένειες του Δημοσίου, είναι η καλύτερη εγγύηση για το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει.

Ποιος είναι ο Νίκος Ματζάκος

- Διπλωματούχος Αρχιτέκτων και Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

- Ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με την έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη της κατασκευής Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων.

- Στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Ασχολήθηκε από θέσεις ευθύνης με όλα τα αντικείμενα της Διεύθυνσης, Δημόσια και Ανταλλάξιμα Κτήματα, Απαλλοτριώσεις, προστασία Αιγιαλών και Παραλιών, Εθνικά κληροδοτήματα, Στεγάσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, κ.λ.π.

- Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΖΑΠΠΕΙΟ), εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων καθώς και στην Επιτροπή καθορισμού των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΟ κατά την διετία 1990 - 1992.

- Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης στους συλλόγους των Επί Συμβάσει Μηχανικών του Δημοσίου, των Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και στις Ομοσπονδίες των Εκτάκτων Υπαλλήλων του Δημοσίου, των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π.

- Γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ιωάννα Ψάρρου και τα παιδιά τους Στυλιανή και Κωνσταντίνο.

Νίκος ΜατζάκοςΓ.Γ. Δημόσιας ΠεριουσίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα