Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα το βάζει στα πόδια - Θα είμαστε πάντα στην Κύπρο

ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού μια μέρα μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τζαμί δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι « η "Βόρεια Κύπρος" καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια.

Η "Νότια Κύπρος" και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την "Βόρεια" και την "Νότια Κύπρο". Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

«Παρά την ειλικρίνεια της [ σ.σ.λεγόμενης ] «ΤΔΒΚ», η Ελλάδα συνεχίζει να το «σκάει» από τη λύση στο Κυπριακό», σημείωσε ο Ερντογάν δηλώνοντας παράλληλα για το θέμα της διοίκησης πως «το σχέδιο Ανάν πλέον δεν ισχύει, για μία περίοδο θα διοικεί η Ε/Κ πλευρά και μία περίοδο η Τ/Κ πλευρά».

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση του Τούρκου Προέδρου στα αποτελέσματα της χθεσινής διάσκεψης στην Ελβετία.

ΤουρκίαΚυπριακόΕρντογάνΕλλάδαδιαπραγματεύσειςκατεχόμεναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα