​Με… έξωση από την πρεσβεία του Ισημερινού απειλείται ο Ασάνζ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα έχει στη διάθεσή του έναν μήνα για να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο αν το μεγάλο αντιπολιτευόμενο κόμμα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γκιγέρμο Λάσο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Ισημερινο, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian,

λέγοντας πως ήταν ο καιρός για τον ιδρυτή των Wikileaks να «μετακομίσει» καθότι το άσυλό του στην πρεσβεία είναι ακριβό και δεν μπορεί πλέον να… δικαιολογηθεί.

«Οι πολιτες του Ισημερινού πληρώνουν ένα κόστος το οποίο δεν μπορούν να αντέξουν. Ζητάμε από τον κύριο Ασάνζ να φύγει μέσα σε 30 μέρες από τη στιγμή που θα εκλεγούμε».

Αν και το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Λάσο δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα εντούτοις ο ίδιος ο Άσανζ είχε δηλώσει πως σκέφτεται να παραδοθεί στις αμερικανικές Αρχές.

Τον Δεκέμβριο, μάλιστα, είχε δηλώσει πως αν απελευθερωθεί η Τσέλσι Μάνινγκ τότε και ο ίδιος θα εξέταζε το ενδεχόμενο να παραδοθεί στις αρχές. Πράγματι, μετά τη χάρη που απένειμε ο Ομπάμα στην Μάνιγκ λίγο πριν τη λήξη της προεδρικής του θητείας, ο Ασάνζ φέρεται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την αντιμετώπιση που θα έχει από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο ιδρυτής των Wikileaks βρίσκεται κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Ιούνιο του 2012

Τζούλιαν Ασάνζπρεσβεία ΙσημερινούΙσημερινόςάσυλοΗΠΑαποχώρησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα