Λεβέντης: Δεν θα βοηθήσω την κυβέρνηση στον κατήφορό της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Έκθεση του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει από τη μεριά της Ένωσης Κεντρώων ο κ.Λεβεντης δήλωσε: «Εμείς σαν κόμμα είμαστε το μόνο κόμμα που είμαστε υπερ του ευρώ και της Ευρώπης, καθότι αλλά κόμματα

ταλαντεύτηκαν στο παρελθόν. Η ΝΔ μπορεί να έλεγε ευρώ αλλά καυτηρίαζε πολλά των μέτρων που συνδεόταν με την Ευρώπη».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να ζητηθεί τα μέτρα να περάσουν από 180 βουλευτές, ο κ. Λεβέντης διαμήνυσε ότι αν "ο Τσίπρας θέλει την ψήφο μας να δεχτεί τα αιτήματα της Ένωσης Κεντρώων" .

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «εμείς δεν θα ψηφίσουμε μέτρα που είναι οριζόντια και οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση την κοινωνία μας. Αυτό είναι μια βαρβαρότητα. Να χτυπηθούν οι παθογένειες, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι από την αξιολόγηση που θα γίνει και έτσι θα μειωθούν και οι δαπάνες του δημοσίου. Επίσης, θα πρέπει να συγχωνευθούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις σε μια, με πλαφόν τα 1500 ευρώ, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, να ανασταλούν οι συντάξεις των πλουσίων που λαμβάνουν έσοδα πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Εκτιμώ, ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες και στην Βουλή θα φέρει για ψήφιση ένα ασαφές κείμενο με ένα υπερκόφτη. Αυτά είναι ταχυδακτυλουργίες και αντισυνταγματικές αποφάσεις».

Aναφερόμενος στη ΝΔ, υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβούμενο να μην χάσει ψήφους δεν έκανε τίποτα για το ασφαλιστικό και πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί.

Για την αποχώρηση Καρρά

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του κ. Καρρά ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Δεν ήξερα τι άνθρωπος ήταν, διαφωνήσαμε, έφυγε, περιμένω να δω την κατάληξή του» σημειώνοντας δε ότι ο βουλευτής πρέπει να παραδίδει την έδρα του όταν φεύγει.

«Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή έγινε με 40 ετών αγώνες του Λεβέντη» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η απάντηση για την Ένωση Κεντρώων θα δοθεί στις εκλογές.

Στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας με τη ΝΔ, ο κ. Λεβέντης αποκρίθηκε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεχόταν τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων θα τον βοηθούσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας θα πάει σε εκλογές, αφού «πρώτα θα τα υπογράψει όλα». Επίσης τόνισε πως τον πρωθυπουργό τον απασχολεί το κόμμα του και όχι η κοινωνία. Υποστήριξε επίσης πως «θα τα υπογράψει όλα» και εξέφρασε τη διαφωνία του με τα μέτρα που πήρε μέχρι στιγμής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε πως είδε τον πρωθυπουργό προβληματισμένο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στον κ. Τσοχατζόπουλο σχολιάζοντας ότι ήρθε η ώρα να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σε ερώτηση του κ. Χατζή για το αν είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο που έχει στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν έχω προσφέρει τίποτα, εκτός από μια πίεση για οικειοθελή λιτότητα» και σημείωσε ότι θα τον ικανοποιούσε αν η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε μέσω επιτροπών στα υπουργεία, διαμορφώνοντας κυβερνητικό έργο.

Για την οικουμενική τόνισε πως «εδώ που φθάσαμε είναι αποτέλεσμα αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αυτοί που κυβέρνησαν αυτοδύναμα, φέρουν και την κύρια ευθύνη για την πτώχευση της χώρας». «Αν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν την αναλογική θα είχαμε κάνει ήδη οικουμενική κυβέρνηση, αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα», πρόσθεσε.

Ακόμη ένα θέμα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Λεβέντης ήταν εκέινο του μεταναστευτικού, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να υποστηρίζει πως πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει την αντιπολίτευση για την πορεία καταγραφής και αποσυμφόρευσης των νησιών του Αιγαίου. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε την ανάγκη να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων για την αγορά 30 αεροσκαφών νέας γενιάς F-35.

Αστάθμητος παράγοντας η Τουρκία

Συζήτηση ωστόσο έγινε και για τα εθνικά ζητήματα με τον κ. Λεβέντη να τοποθετείται χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως ένα αστάθμητο παράγοντα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για αφαίρεση των παθογενειών, ενισχύοντας την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: newspost.gr

ΤσοχατζόπουλοςΈνωση ΚεντρώωνΤσίπραςεκλογέςΚυβέρνησηΝέα ΔημοκρατίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα