Λεπέν: Αν εκλεγώ, η συνεργασία μου με Πούτιν και Τραμπ θα είναι «καλή για την παγκόσμια ειρήνη»

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ελπίδες της Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικιστικού Μετώπου στη Γαλλία, για νίκη της στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές αναπτερώθηκαν, με την εκλογή Τραμπ της δίνει μια διαφορετική πολιτική «ώθηση».

Τώρα, η Μαρίν Λεπέν δηλώνει πως ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής εφόσον εκλεγεί εκείνη

Πρόεδρος της Γαλλίας καθότι θα συνεργαστεί τόσο με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, η Λεπέν θεωρεί πως και το Brexit αποτελεί κινητήριο δύναμη του γαλλικού εκλογικού σώματος για την ανάδειξή της στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας τον ερχόμενο Μάιο.

«Οι δυνάμεις που δούλεψαν σε διάφορες εκλογές είναι οι ιδέες, δυνάμεις οι οποίες θα ευνοήσουν την εκλογή μου ως Προέδρου της Γαλλίας τον επόμενο Μάιο» δήλωσε η Λεπέν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια ομιλίας της για την έναρξη της προεκλογικής της καμπάνιας, μιλώντας, ταυτόχρονα και για ένα «παγκόσμιο κίνημα» το οποίο αντιστέκεται στην «ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τον καταστροφικό υπερ- φιλελευθερισμό, την εξάλειψη των εθνικών κρατών, την κατάργηση των συνόρων ».

«Είμαι πεπεισμένη πως οι Γάλλοι θα ακολουθήσουν τα βήματα των Βρετανών και των Αμερικάνων » είπε στο ITV News.

Αναφερόμενη στις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ως Πρόεδρος της Γαλλίας, η Λεπέν δήλωσε πως θα διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγοντας τον δρόμο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, καθώς και πως θα επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους.

Ενώ σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που θα έχει η νίκη της στις γαλλικές προεδρικές εκλογές για την παγκόσμια πολιτική, η Λεπέν είπε πως μια πιθανή συμμαχία μεταξύ της Ρωσία, της Γαλλίας και των ΗΠΑ «θα είναι ωφέλιμη για την παγκόσμια ειρήνη». «Αν είμαι εγώ η Πρόεδρος της Γαλλίας, η χώρα θα έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία» σημείωσε.

ΓαλλίαΜαρί Λεπένεκλογές Γαλλίαπροεδρικές εκλογές ΓαλλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα