Λαζαρίδης: Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ως ψεύτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτή η κυβέρνηση έχει γεμίσει ψέματα τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση και μετά, ο υπουργός Οικονομικών μίας χώρας κατηγορεί, στην ουσία, τον πρωθυπουργό του ως ψεύτη».

«Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του πρωθυπουργού "ούτε ένα ευρώ μέτρα", ο κ. Τσακαλώτος

απάντησε: "Τι θέλατε να σας πει; Ότι θα πάρουμε 1 δισ. μέτρα για να μας ζητήσουν οι άλλοι 2 δισ.; Αυτή είναι μία κυνική ομολογία του κ. Τσακαλώτου για το τι έρχεται», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Το διπλό σκορ της διαφοράς δεν είναι τυχαίο… Πολλές φορές αισθάνομαι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ακούω να λένε ότι ευημερούν τα πάντα». «Αφού η οικονομία είναι πολύ καλά, γιατί δεν αίρονται τα capital controls;» αναρωτήθηκε.

«Εμείς, αυτό που λέμε στο εσωτερικό, λέμε και στο εξωτερικό. Εμείς παρουσιάσαμε στην κυρία Μέρκελ το εθνικό σχέδιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση… Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα. Αυτά είναι απαιτήσεις των πιστωτών μας, γιατί αυτή η κυβέρνηση, σε ένα τριετές πρόγραμμα, είναι ήδη έναν χρόνο πίσω. Αυτή η αξιολόγηση που συζητάμε τώρα θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και τότε οι πιστωτές μας δεν μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα», επεσήμανε.

Ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε μία κυβέρνηση το 2014 όταν «η χώρα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ. ευρώ. Στα δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κοστίσει σε κάθε νοικοκυριό 6.300 ευρώ τον χρόνο».

Για τα σενάρια περί Grexit, υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξαναφουντώσει τα σενάρια για Grexit, με ευθύνη της κυβέρνησης. Όσο δεν προχωράει το τρίτο πρόγραμμα, δύο πράγματα θα συμβούν: Ή θα πάμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, όπως είπε ο κ. Χουλιαράκης ή η χώρα, από τη στιγμή που δεν μπορεί να βγει στις αγορές, θα πέσει στα βράχια. Αυτό επισημαίνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ως Νέα Δημοκρατία. Καταστήσαμε σαφές και από το Βερολίνο ότι αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να συμβεί».

«Οι δυνατότητες των Ελλήνων και της Ελλάδας δεν είναι οι δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει τη χώρα εδώ που την έχουν οδηγήσει», υποστήριξε ο κ. Λαζαρίδης και κατέληξς: «Εμείς έχουμε πει ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο τρόπο. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται… Οι εκλογές παραμένουν στο τραπέζι. Είναι μόνιμο αίτημά μας».

ΛαζαρίδηςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΤσακαλώτοςΤσίπραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα