Λάβρος ο Βενιζέλος κατά των «ποντικών που εγκατέλειψαν το πλοίο» - Αιχμές κατά πάντων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε «αιχμές» κατά πάντων τόσο για την φυγή τους από το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που

είναι κυβέρνησης. Η παρέμβαση του κ.Βενιζέλου ήρθε λίγες μέρες μετά τη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η χώρα βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο» ενώ αναφέρθηκε για «κακή συγκυρία, χειρότερη και από εκείνη του 2010 όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια και το 2015 όταν ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία».

Εκτενής ήταν η αναφορά του στην ΕΕ και τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τονίζοντας πως το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού έχει αυξηθεί, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει στην αποτυχία της Σοσοαλδημοκρατίας.

«Μη συμμετοχή ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο τη μία εμφανίζεται ως ελληνική επιδίωξη και την άλλη ως αυτό που είναι, ως γερμανικός εκβιασμός για τη λήψη κι άλλων μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, με το κοινό που τον παρακολουθεί να συνεχίζει να χειροκροτεί.

Σημεία της ομιλίας του κ. Βενιζέλου:

Το ασφαλιστικό σύστημα παραπαίει

Η κυβέρνηση γλύφει εκεί που έφτυνε, δηλαδή στην αναδιάρθρωση και το κούρεμα του χρέους.

Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Δεν μπορεί ως προοδευτική πολιτική να εμφανίζεται η ανακατανομή της μιζέριας και αποδεκατισμός της μεσαίας τάξης.Δεν υπάρχει success story. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την επιτυχία του τριτου μνημονίου.Μέχρι το καλοκαίρι το 2018 η χώρα θα είναι δεμένη σε μια ατέρμονη μιζέρια

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν σημαίνουν αναπαλαίωση, και την έλλειψη σεβασμού στην παράταξη και τους ανθρώπους της.

Καποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη για όλα όσα έκαναν

Κάποιοι εγκατέληψαν το κόμμα όπως τα ποντίκια το πλοίο.

Οι τωρινές εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι δικαίωσή μας […]. Δεν εχουμε επιστροφη στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Έχουμε ισότιμη συμμετοχή τεσσαρων οντοτήτων και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως διαμορφώνεται δεν μπορεί να πάει μακριά Αν ο κύριος Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα είχε ήδη προκυρήξει εκλογές Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης Είμαστε υποχρεωμένοι να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου μας Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη Το κυριότερο ζήτημα είναι η πολιτική, προγραμματική και στρατηγική σαφήνεια της Δ.Π., του προοδευτικού μεσαίου χώρουΔεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό, στο όνομα της δήθεν επαφής με ένα ακροατήριο.

ΠΑΣΟΚΚεντρική ΕπιτροπήΕυάγγελος ΒενιζέλοςομιλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα