Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για talent shows: «Βγήκαν 4 τραγουδιστές, οι άλλοι πού είναι; Τους έφαγε η μαρμάγκα;»

ΕΛΛAΔΑ

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 1956 όταν στον Βόλο γεννήθηκε ένα αγοράκι που θα μεσουρανούσε από πολύ νωρίς στη μουσική σκηνή. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική και το άστρο του έλαμψε. Χωρίς έπαρση, με ταπεινότητα και αγάπη σε αυτό που κάνει, δέχθηκε να μιλήσει για όλα, σε συνέντευξη που έδωσε στην Μαρκέλλα Σαράιχα για το aixmi.gr.

Από αριστερή οικογένεια και παππού που βρέθηκε εκτελεσμένος το 1948 σε ομαδικό τάφο, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αριστερός. Απογοητεύτηκε από

τον Αλέξη Τσίπρα και δεν το κρύβει, φοβάται και ανησυχεί για τις νέες γενιές.

Έχει περάσει κατάθλιψη κι έχει κάνει πολλές καταχρήσεις στη ζωή του. Μετά από ένα δυνατό χειμώνα στην Ακτή Πειραιώς, με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Κότσιρα και τον Γιάννη Ζουγανέλη, ετοιμάζεται για τις συναυλίες που θα κάνουν σε Κύπρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτηση "Πώς βλέπετε τα talent shows;", ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας απάντησε:

Λ.Μ Είναι αυτό που έλεγε ο Μπονάτσος, ‘’φύγε εσύ έλα εσύ’’. Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά, το 1/3, το ¼ το 1/10 είναι εξαιρετικοί τραγουδιστές, κι έχουν εξαφανιστεί. Βγήκαν 4 τραγουδιστές, οι άλλοι πού είναι; Τους έφαγε η μαρμάγκα; Βγαίνουν, τους παίρνουν ένα διάστημα στα μαγαζιά της παραλίας, στα lifestyle μαγαζιά, και μετά εξαφανίζονται. Δεν είναι κρίμα; Παιδιά με όνειρα και δυνατότητες να εξαφανίζονται; Η πορεία τους είναι σαν μια πυγολαμπίδα. Βγαίνουν το πρωί, μετά γίνονται πεταλούδες. Συν την αγωνία, ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, με παγωμένο το βλέμμα και το αίμα. Να γίνονται εκπομπές να παρουσιάζουν καινούρια πράγματα, αλλά όχι έτσι.

Μ.Σ Εσείς θα επιλέγατε έναν τραγουδιστή που έχει πάει σε ένα τέτοιο σόου;

Λ.Μ Βεβαίως. Πολλά παιδιά ήταν εξαιρετικά. Έχω μιλήσει με μερικούς. Και με παιδιά που ήρθαν και μου είπαν «θυμάστε, ήμουν στο τάδε σόου», και τρελάθηκα. Γίνονται διάσημοι σε ένα μήνα και ξαφνικά χάνονται. Τραγουδούν μετά κάπου -κι είναι σαν τα κοτόπουλα, που τα βάζουν να τρώνε με το ζόρι. Και βγαίνουν στα μεσημεριανάδικα και λένε ότι ο Μαχαιρίτσας τα έβαλε με τα talent shows. Αυτό κατάλαβαν από αυτό που είπα… Εδώ προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας… Μας κατηγορούν ότι κυκλοφορούμε cd σε εφημερίδες. Θα το πω ξεκάθαρα για να το καταλάβει ο κόσμος, Μας ενδιαφέρει να πάει σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο. Ένας τρόπος είναι οι εφημερίδες. Μετά βγαίνει και το cd κανονικά, με άλλο box, σε άλλο στυλ πιο καλό, θα βγουν 1000 αντίτυπα σε δισκάδικο. Δεν υπάρχουν και δισκάδικα πια. Όπως καταλαβαίνετε από τους δίσκους δεν βγάζουμε λεφτά. Ούτε την παραγωγή δεν πληρώνουν, την κάνουμε με δικά μας έξοδα

Μ.Σ Νομίζω ότι μεγάλη ζημιά σε σας έκανε και το you tube.

Λ.Μ Ασφαλώς. Χάθηκε όλο το φετίχ. Κάποτε έπαιρνες το δίσκο του βινυλίου πήγαινες στο σπίτι, διάβαζες, κοίταγες, το έβαζες να παίζει. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Ακόμη και τα cd, όταν ήταν καλά στην αρχή ήταν με βιβλιαράκι μέσα, είχε ένα ενδιαφέρον. Ε, τώρα το βάζεις να παίζει από ένα ηχείο, το ηχείο είναι της πυρκαγιάς, η κόρη μου ακούει από το κινητό της μουσική. Εγώ δούλευα ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να αγοράσω ένα στερεοφωνικό της προκοπής για να ακούω μουσική. Τι κάνουμε τώρα, έτσι είναι τα πράγματα. Είδατε λοιπόν πόσο έχουν αλλάξει. Για αυτό έκανα και τον δίσκο μου που έχει τίτλο ‘’Άλλαξαν πολλά’’ και κυκλοφορεί. Όλα έχουν αλλάξει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο aixmi.gr

Μαχαιρίτσαςtalent showsτραγουδιστέςaixmiHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα