Λασίθι: Έκαναν βόλτες…. διασωληνωμένο ασθενή μέχρι να βρεθεί ασανσέρ να χωράει το φορείο!

ΕΛΛAΔΑ

Διασωληνωμένος ασθενής, σε σοβαρή κατάσταση, που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, καθώς οι ανελκυστήρες του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων, θα προσφύγουν σε κάθε

αρμόδια αρχή και θα ζητήσουν τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι ανελκυστήρες παθαίνουν συνεχώς βλάβες με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να κινδυνεύουν ασθενείς αλλά και να δυσχεραίνεται το έργο του νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό που περιγράφουν, η νυχτερινή καθαρίστρια του Νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες.

Σε ανακοίνωσή τους ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου σημειώνει:

«Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες τίθονται εκτός λειτουργίας (αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν οι 2 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες), ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το εργατικό προσωπικό που μετσφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων έφτασε στο απροχώρητο με πρόσφατο περιστατικό που διασωληνωμένος ασθενής σε σοβαρή κατάσταση που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί και να έρθει ασανσέρ που να χωρά το συγκεκριμένο φορείο για να ανέβουν στον 3οόροφο όπου βρίσκεται η ΜΕΘ. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό, η νυχτερινή καθαρίστρια του Νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες που παθαίνουν συνεχώς βλάβες.

Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή και θα ζητήσουμε τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους».

Πηγή: flashnews.gr

ασθενήςφορείοασανσέρνοσοκομείοΆγιος ΝικόλαοςΚρήτηΛασίθιβόλτεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα