Κρύψτε τα καλοκαιρινά και οργανώστε τέλεια τη ντουλάπα του χειμώνα

ΕΛΛAΔΑ

Βρισκόμαστε στο μέσον του φθινοπώρου κι ακόμη κι αν ο καιρός ακόμη μας δείχνει το "καλό" του πρόσωπο, ήδη η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει και τα καλοκαιρινά μας ρούχα πρέπει να τοποθετηθούν αλλού για να τα βρούμε του χρόνου, σε καλή κατάσταση. Άρα τώρα έχουμε διπλή δουλειά: Πρέπει να κρύψουμε σωστά τα καλοκαιρινά μας ρούχα και να οργανώσουμε τέλεια τη ντουλάπα του χειμώνα, για να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα τα ρούχα που θέλουμε να φορέσουμε κάθε μέρα.

Πώς να κρύψετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Ξεκινάτε βγάζοντας

έξω από τις ντουλάπες όλα μα όλα σας τα ρούχα. Προμηθευτείτε πολλές κρεμάστρες, θήκες για αποθήκευση ρούχων,κουτιά ή κάποιες βαλίτσες που δεν χρησιμοποιείτε και ξεκινάμε!

1. Πλύντε και σιδερώστε τα καλοκαιρινά ρούχα που έχετε φορέσει έστω και μία φορά. Ακόμη κι ένας μικρός λεκές αν υπάρχει πάνω σε ένα ρούχο, του χρόνου που θα πάτε να το φορέσετε, ο λεκές δεν θα βγαίνει και μπορεί να έχει μεγαλώσει κιόλας. Επίσης αν θέλετε να κρατάτε τα ρούχα σας σε καλή κατάσταση, το πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η καθαριότητα και το σίδερο.

2. Επιλέξτε ρούχα που φοριούνται όλες τις εποχές, όπως t-shirts και φούτερ και βάλτε τα σε μια στίβα. Έτσι θα ξέρετε πως αυτά δεν θα χρειάζεται να τα κρύψετε.

3. Ξεχωρίστε τώρα τα ρούχα που φοράτε το καλοκαίρι μ΄αυτά που απλώς ανεβοκατεβάζετε στο πατάρι. Αυτά που δεν φοράτε βάλτε τα σε μια σακούλα να τα χαρίσετε. Τα υπόλοιπα χωρίστε τα ανάλογα με το είδος τους.

4. Διπλώστε πολύ σωστά, τις μπλούζες και τα κοντομάνικα και τοποθετήστε τα σε μεγάλα (διαφανή ιδανικά για να ξέρετε τι έχουν μέσα) κουτιά. Για τις μπλούζες από καλό ύφασμα χρησιμοποιείστε κρεμάστες με γέμισμα και βάλτες τις όλες μαζί σε ειδικές θήκες, κρεμώντας τες στο πατάρι.

5. Παντελόνια από υφάσματα τύπου τζιν μπορείτε να τ΄αποθηκεύσετε κανόντάς τα ρολλό.

Κρύψτε τα καλοκαιρινά και οργανώστε τέλεια τη ντουλάπα του χειμώνα

Πώς να οργανώσετε τη ντουλάπα του χειμώνα

Έχοντας αδειάσει τις ντουλάπες από τα καλοκαιρινά και off season ρούχα, καθαρίστε τις και ξεκινήστε να οργανώνετε τώρα τα χειμωνιάτικά σας ρούχα.

1. Αερίστε στο μπαλκόνι παλτά και μπουφάν που μπορεί να μυρίζουν "κλεισούρα" ή σκοροαπωθητικά. Ένα τέλειο μυστικό είναι να ψεκάσετε τα ρούχα με νερό και λίγη βότκα σε ειδικό δοχείο ψεκασμού. Τραβάει τις μυρωδιές.

2. Τα υπόλοιπα ρούχα, πλύντε τα και σιδερώστε τα.

3. Ξεχωρίστε αυτά που δεν φοράτε και χαρίστε τα. Κάποιοι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη κι εσείς δεν χρειάζεται να γεμίζετε τις ντουλάπες σας με ρούχα που δεν χρειάζεστε.

4. Φτιάξτε κολλώντας post it στα ράφια, τα ντουλάπια και τα συρτάρια με τα ρούχα που πρόκειται να βάλετε μέσα. Έτσι θα ξέρετε αν πρέπει να βάλετε κάποια πράγματα αλλού, αλλά χωρίς να τα μετακινείτε μετά και να κάνετε διπλή δουλειά.

5. Προσέξτε πώς θα κρεμάσετε στη ντουλάπα σας μπλούζες και πουλόβερ από καλό ύφασμα, μαλλί ή κασμίρ, γιατί ξεχειλώνουν, άρα είναι καλύτερα να τα διπλώσετε και να τα τοποθετήσετε σε ράφια.

6. Μεταξωτά ρούχα, φορέματα, πουκάμισα κλπ πρέπει αν τοποθετηθούν σε κρεμάστρες με γέμισμα από βαμβάκι για να μην δημιουργήσουν "τραβήγματα" στην κρεμάστρα και ξεχειλώσουν.

7. Κρεμάστε τα παντελόνια και τις φούστες σας σε ειδικές κρεμάστες με κλιπς για να μην τσαλακώνονται.

8. Οργανώστε τη ντουλάπα σας, τοποθετώντας όλα τα παντελόνια μαζί, όλες τις φούστες μαζί, όλες τις μπλούζες μαζί κλπ.

9. Βάλτε σε ένα πιο ψηλό ράφι τα πολύ χοντρά σας ρούχα, πουλόβερ κλπ που φοράτε μόνο σε περιπτώσεις ταξιδιών ή όταν...χιονίζει.

Πηγή: womannow

οργάνωση ντουλάπαςκαλοκαιρινά ρούχαχειμωνιάτικα ρούχαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα