Κρίσιμο Δ.Σ. για τον νέο CEO στην Τράπεζα Πειραιώς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την προσδοκία ότι θα λήξει σήμερα το θρίλερ της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου, συνεδριάζει στις 3 το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εκκρεμότητα στην πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει από τον περασμένο Ιανουάριο με την αποχώρηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και διαιωνίστηκε όταν τον Ιούνιο, απορρίφθηκε από τον SSM η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου,

τον οποίο είχε εγκρίνει το ΤΧΣ. Τότε, ο SSM είχε θέσει τελευταία στιγμή ζήτημα καταλληλότητας (κριτήρια Fit and Proper) για τον κ. Παπαδόπουλο με το αιτιολογικό της εμπλοκής του σε υπόθεση ως στέλεχος της Standard Chartered Bank.

Σημειώνεται ότι η Standard Chartered στην οποία ο κ. Παπαδόπουλος ήταν επικεφαλής για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής της Αφρικής και του Πακιστάν την περίοδο 2006 – 2010, ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές της με χώρες όπως το Ιράν και το Σουδάν.

Το αιτιολογικό του SSM, πάντως, περί εμπλοκής του κ. Παπαδόπουλου στην ελεγχόμενη υπόθεση της Standard Chartered, καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος να συμμετέχει και πάλι στην κούρσα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. Μία κούρσα που έχει μέχρι στιγμής χαρακτηρισθεί από την διάσταση προτιμήσεων του ΤΧΣ (υπέρ της υποψηφιότητας Χρ. Παπαδόπουλου) και του μεγαλύτερου ιδιώτη μετόχου J. Paulson (υπέρ της υποψηφιότητας Άνθ. Θωμόπουλου).

Την περασμένη εβδομάδα, στη σχεδόν ολοήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών (Nomination Committee) της Τράπεζας Πειραιώς εξετάστηκαν οι υποψηφιότητες των κ.κ. Παπαδόπουλου και Θωμόπουλου, καθώς και του κ. Στέλιου Παπαδόπουλου (επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ) και της κ. Μαριάννας Πολιτοπούλου (CEO της NN Hellas).

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Nomination Committee, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου, με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί.

Εφόσον δεν προκύψει κάτι που θα οδηγούσε σε νέα αναβολή τις αποφάσεις - για ένα θέμα που ούτως ή άλλως θα πρέπει να κλείσει μέσα στο μήνα-, σήμερα είναι πολύ πιθανό να βγει "λευκός καπνός" από το Δ.Σ. της Πειραιώς και να ανακοινωθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν αποκλείονται εκπλήξεις στα πρόσωπα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Πηγή: Capital

διοικητικό συμβούλιοΤράπεζα ΠειραιώςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα