Κουβέλης: Πρόκειται για διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση των γεγονότων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις στα όσα ακολούθησαν της επίμαχης συνέντευξής του έδωσε ο Φώτης Κουβέλης. «Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε είναι το αποτέλεσμα μιας συνέντευξης που έδωσα και στην οποία αναφέρθηκα στην υπαρκτή, ή εν μέρει υπαρκτή ή και ανύπαρκτη πρόταση με την υποψηφιότητά μου τότε, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Θα πω μόνον τούτο, γιατί δεν θέλω να επανέλθω σε ένα θέμα που αφορά το παρελθόν: το συνέδριο της Δημοκρατικής

Αριστεράς της οποίας τότε ήμουν πρόεδρος αποφάσισε τον Οκτώβριο ότι δεν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας με επίγνωση ότι αυτό θα σήμαινε την όδευση της χώρας σε εκλογές» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: « Αυτό πράξαμε, τίποτα περισσότερα ή λιγότερο και όλα όσα λέγονται συγκροτούν μια φημολογία και μία αναφορά σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα».

Σχετικά με τα όσα πρώην συνεργάτες του σχολιάζουν επιμένοντας ότι πράγματι του είχε γίνει επίσημη πρόταση για την ΠτΔ, ο ίδιος απάντησε ότι και αυτός διερωτάται τι επιδιώκουν κάποιοι πρώην συνεργάτες με όλα αυτά, προωθώντας μια διαστρέβλωση, και παραπληροφόρηση των γεγονότων. Στην ερώτηση εάν τους αποδίδει δόλο τόνισε ότι δεν έχει κάνει ποτέ δίκη προθέσεων για τον οποιονδήποτε, αλλά κρίνει αυτό που αποτυπώνεται από την συμπεριφορά και την ενέργεια του οποιουδήποτε.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η πολιτική πραγματικότητα, η παρούσα και η μέλλουσα , θα αποδείξει εάν αυτή η επιλογή ήταν σωστή ή λαθεμένη. Νομίζω πάντως , τόνισε, ότι έπραξα ορθά και ότι αυτό αντιστοιχούσε και ανταποκρίνονταν απόλυτα με τις πολιτικές μου θέσεις, θέσεις που πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω στην ορθότητά τους και ότι μπορούν να παραγάγουν αποτελέσματα , και η παραγωγή τους έχει σε ένα βαθμό σημειωθεί και μπορεί να συνεχισθεί με σημαντικότερο τρόπο.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε υπόθεση εργασίας, το ενδεχόμενο ότι εάν συναινούσε για την ΠτΔ, ίσως η χώρα να είχε αποφύγει την μεγάλη περιπέτεια. «Δεν θα είχαμε μεταβολή των πραγμάτων, με τη έννοια ότι η χώρα με δεδομένη την πραγματικότητα του δανεισμού της, την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και όλα εκείνα που συγκροτούσαν τη συγκεκριμένη πολιτική έκφραση της χώρας δεν θα οδηγούσαν στο να είμαστε καλύτερα από ότι ήμασταν σήμερα» διευκρίνισε.

Σχετικά με την αξιολόγηση δήλωσε ότι θεωρεί θετικό την επάνοδο των τεχνικών κλιμακίων, δεν συμμερίζεται όμως την άποψη ότι όλα όσα προκύψουν θα είναι εκείνα που θα αντιστοιχούσαν στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας , δηλ δεν αποκλείει να έχουμε μείωση του αφορολογήτου, να υπάρξει συμβιβαστική λύση αναφορά με τις απολύσεις.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, τόνισε ότι είναι πρόταση που γίνεται εν κενώ, δεν μπορεί να υπάρξει. Το μόνο που μπορεί και πρέπει να υπάρξει, τόνισε ο κ. Κουβέλης, είναι η επί της ουσίας συνεννόηση πέρα από σχήματα κυβερνήσεων εθνικής ενότητας ή εθνικής συνεννόησης για τα ζήτημα που έχουν σχέση με όσα αντιμετωπίζουμε.

Υπάρχει ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης του λεγομένου δημοκρατικού τόξου, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, να πουν την άποψη τους, να καταθέσουν με σαφήνεια και την εναλλακτική τους πρόταση σε όλα εκείνα που η κυβέρνηση δείχνει να προωθεί και αντιμετωπίζει ως ενδεχόμενα. Όλα αυτά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο στοιχείο για τη χώρα και όχι για τη λειτουργία των κομμάτων και των μεταξύ τους συσχετισμών.

Κουβέληςεκλογή προέδρου Δημοκρατίαςαξιολόγησηεκλογέςσυνέδριο Δημοκρατικής ΑριστεράςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα