Κουτσούμπας: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται-Να αποσυρθεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, να αποσυρθεί, όπως το ζητούν και οι χιλιάδες εργαζομένων που είναι στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στα μπλόκα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

"Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό που δεν θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση που δεν θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση σας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Άρα, όταν ζητάτε προτάσεις για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή θεωρείτε δεδομένη την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, θεωρείτε δεδομένες τις δεσμεύσεις του Μνημονίου για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, θεωρείτε δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, είναι σαν να ζητάτε προτάσεις μόνο για τον τρόπο σφαγής των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων της πατρίδας μας" τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας "τέτοιες προτάσεις μην περιμένετε από το ΚΚΕ, τέτοιες προτάσεις μπορούν πιθανόν να σας καταθέσουν τα άλλα κόμματα και τις καταθέτουν, άλλωστε μαζί τους ψηφίσατε το Μνημόνιο, μαζί τους συμφωνείτε τους βασικούς άξονες και του Ασφαλιστικού, στα δικά τους χνάρια βαδίζετε, άσχετα αν σήμερα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα, σηκώνετε τους τόνους για αντιπολιτευτικούς λόγους".

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής την προ έτους πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό.

Για «προπαγανδιστική φασαρία, προκλητική και εξοργιστική» κατηγόρησε την κυβέρνηση με αιχμή το Ασφαλιστικό ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, αφού κατέγραψε τις «ψευδείς αναφορές της» επ' αυτού, ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις.

«Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα, όπως ζητάνε οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στα μπλόκα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδικώς προς τις κυβερνητικές αναφορές για το Ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι:

- Αναφέρει ψευδώς, πως δε θα υπάρχουν νέες μειώσεις στους νυν συνταξιούχους, όταν η ίδια το καλοκαίρι έφερε νέο πλήγμα σε αυτές.

- Οι συντάξεις μειώνονται, μέσω του νέου υπολογισμού τους. Κι οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

- Διαλύει τις επικουρικές, μειώνοντας το συνολικό ποσό που παίρνει ένας συνταξιούχος, τον οποίο δεν το ενδιαφέρει αν η μείωση είναι στην κύρια ή την επικουρική, αλλά το ότι μπαίνουν στην τσέπη του λιγότερα.

- Μειώνει δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με νέα εισοδηματικά κριτήρια και καταργεί το επίδομα, το 2019.

- Τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αφήνει στο έλεος της τύχης τους χιλιάδες ανθρώπους που είναι για οποιονδήποτε λόγο, ανίκανοι για εργασία.

Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτή η αγριότητα των μέτρων έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, βγάζει μαζικά γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους στους δρόμους, σε όλη την Ελλάδα στα μπλόκα του αγώνα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση σε συγχορδία υπουργών κατηγορεί τους αγρότες ως φοροφυγάδες, και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα κατηγόρησε: «Λέτε ψέματα. Καλλιεργείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να περάσετε με κάθε τρόπο την καταστροφική σας πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Τους συκοφαντείτε και τους βρίζετε επειδή μαζικά και μαχητικά αγωνίζονται και διεκδικούν την επιβίωση τους και έχουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της πλειοψηφίας του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι ο κάθε μικρομεσαίος αγρότης κάθε χρόνο δηλώνει λεπτομερώς πόσα στρέμματα και με τι θα καλλιεργήσει και με βάση αυτά πληρώνει τσουχτερή εισφορά στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της παραγωγής του, ανεξάρτητα αν την πουλήσει ή σαπίσει στο χωράφι ή την αγοράσει ο έμπορας «κοψοχρονιά», κάτω από το κόστος παραγωγής.

«Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών. Στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιεί και την υπαρκτή διαστρωμάτωση της αγροτιάς με το επιχείρημα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019» προσέθεσε.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, ότι αν «πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα θα βρεθούμε εκτός ΕΕ» ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να θυμηθεί ο υπουργός ότι πριν επτά μήνες, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, τα ίδια ακριβώς μέτρα τα χαρακτήριζε ως ταφόπετρα της αγροτιάς. «Ταφόπετρα για την μικρομεσαία αγροτιά είναι η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιείτε ως συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους σας στην ΕΕ, και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου» επισήμανε.

Πάντως, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό, που δε θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και που δε θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε πως αφού «το δίπολο «ναι - όχι» τελείωσε κι αυτό προ πολλού, αφού όλοι, αμέσως την άλλη μέρα από το δημοψήφισμα πήγαν με το «ναι» τώρα υπάρχει ανάγκη από ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο και αυτό στήνεται με τα σχήματα: δεξιά - αριστερά, Τσίπρας - Μητσοτάκης, νεοφιλελεύθεροι-λαϊκιστές.

Αιτιολόγησε πως γίνονται όλα για να εγκλωβίζεται ο λαός σε μία από τα ίδια, να απογοητεύεται, να οδηγείται στην αδράνεια, να μη βλέπει την πραγματική προοπτική.

Δημήτρης Κουτσούμπαςγενικός γραμματέαςΚΚΕΑσφαλιστικόΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα