Κουτσούμπας: Σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία

Πολιτική

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία που αφορά την κήρυξη απεργιών εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια. «Σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, και νύχτα την αποσύρατε, για να τη φέρετε βέβαια αργότερα» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για ένα ζήτημα που ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από εργαζομένους σε όλη την χώρα.

«Κύριοι

της κυβέρνησης, συμπεριφέρεστε σαν τον κλέφτη, που τον πιάνουν στα πράσα και αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να επανέλθει» σημείωσε ενώ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. «Και η “άπειρη” κατά τα άλλα, όπως την αποκαλούν αρκετοί συνάδελφοί της εδώ μέσα, αποδεικνύεται αρκετά έμπειρη στην κομπίνα και τη βρώμικη δουλειά».

Στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «αποδειχτήκατε το πιο γρήγορο πιστόλι του κεφαλαίου και της ΕΕ» και συνέχισε λέγοντας πως «γι αυτό και συμφωνήσατε άρον-άρον με το κουαρτέτο την επέκταση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, μαζί μάλιστα με την ποινικοποίηση της δράσης ενάντιά τους, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα». Προειδοποίησε ωστόσο την κυβέρνηση ότι «σ’ αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει ταξικό κίνημα και δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν σας σώζουν ούτε τα συνθήματα, ούτε τα διαφημιστικά σποτάκια ούτε τα κοινωνικά μερίσματα από τα ματωμένα πλεονάσματα».

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο γ.γ. του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «κουτοπονηριές» και «απατεωνιές», ανέφερε πως «κι εκεί που λες, ότι τα έχω δει όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνετε κάτι που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς κι αθλιότητας, στο οποίο είστε πρωταθλητές. Τελευταίο σας κατόρθωμα η χτεσινή τροπολογία. Που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο μεγάλο, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εργατικής τάξης. Το δικαίωμα στην απεργία. Και μάλιστα το φέρατε σαν τον κλέφτη, σαν τον λωποδύτη, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον στη βουλή. Το ότι το μαζέψατε πίσω, για λίγες μέρες, δεν σας ξεπλένει».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το 22% εκπροσωπείτε πραγματικά με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου. Και με αυτό το σαθρό 22% που σήμερα έχει γίνει πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους να έχουν το 50 συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και μπροστά στον εργοδότη και τις απειλές του, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους» και έκανε λόγο για «αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου»

Δημήτρης ΚουτσούμπαςαπεργίεςτροπολογίαΚΚΕΒουλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα