Κοτζιάς: Είμαι αισιόδοξος για λύση - Καμμένος: Σκληρή διαπραγμάτευση για ενιαία λύση που θα στηρίξει η πλειοψηφία

Πολιτική

«Η χρονιά αυτή θα είναι χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες. Κουβεντιάσαμε για τα ζητήματα των Βαλκανίων αλλά και την συνεργασία μεταξύ των χωρών», είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την πολύωρη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

«Όσον αφορά το Σκοπιανό το θέμα που συζητήσαμε αφορούσε το ονοματολογικό. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις, κάτι που είχε προβάλει

και η Ελλάδα στη σύνοδο στο Βουκουρέστι. Είμαστε σε επικοινωνία και συνομιλία με τα κόμματα και την αντιπολίτευση για μία κοινή συζήτηση», πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι αισιόδοξος για μία λύση ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι είναι πάντα αισιόδοξος.

Στο ίδιος μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που μίλησε για κοινή συμφωνία και ενιαία, κάνοντας στην άκρη τη θέση να μην συμπεριληφθεί καθόλου ο όρος Μακεδονία.

Στην αρχή, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ειρωνικός προς τη ΝΔ λέγοντας ότι «σήμερα είναι μία σημαντική μέρα, σήμερα ο Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ, θέλω να ευχαριστήσω τον Μητσοτάκη που με έκανε εκφραστή της παράταξης. Θέλω να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ που διαπραγματεύεται την κοινή θέση», είπε ο κ. Καμμένος.

«Στο Σκοπιανό για μας υπάρχουν δύο αποφάσεις μία είναι προκύπτει από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 1992 υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και μία η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι», τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι Αντώνης Σαμαράς ούτε Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν έρθει η ώρα θα βρούμε μία κοινή πολιτική θέση», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος

«Η λύση θα είναι ενιαία που θα συμφωνηθεί από την πλειοψηφία του πολιτικού σκηνικού της χώρας», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Νίκος ΚοτζιάςΠάνος ΚαμμένοςΣκοπιανόΜακεδονικόΑλέξης ΤσίπραςΜέγαρο ΜαξίμουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα