Κόντρες υψηλής… ραπτικής για το ντύσιμο της Μελάνια Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Την αρχή έκανε η Sophie Theallet. Σε ένα εμπαθές e-mail, στα τέλη Νοεμβρίου, η σχεδιάστρια μόδας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ντύσει την μελλοντική πρώτη κυρία των ΗΠΑ, την Μελάνια (σύζυγο Ντόναλντ Τραμπ).

Από τότε, οι ειδικές εκδόσεις μόδας δεν άφησαν σε ησυχία τους μόδιστρους, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν την στάση της καθεμιάς και καθενός: «Θα επιθυμούσατε να ντύσετε την Μελάνια Τραμπ ή όχι;».

Αν και η πλειονότητα τήρησε σιγή ιχθύος -σώφρονες γαρ- πολλοί εκφράστηκαν δημόσια. Το Cosmopolitan

παρουσιάζει τη στάση 16 εξ αυτών.

Σε twit, η Sophie Thealet έγραψε ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο να ντύσω ή να συσχετισθώ, με οποιονδήποτε τρόπο, με την επόμενη πρώτη κυρία. Η ρατσιστική, σεξιστική και ξενοφοβική ρητορική, η οποία εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της για το προεδρικό αξίωμα, δεν συνάδει με τις κοινές αξίες σύμφωνα με τις οποίες ζούμε».

Αντιθέτως, στο WWD, ο Tommy Hilfiger είχε διαφορετική άποψη: «Νομίζω πως η Μελάνια είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα και ότι κάθε σχεδιαστής θα ήταν υπερήφανος να την ντύσει...δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το δουν από πολιτική σκοπιά».

Στο The View, ο Tom Ford ήταν έως και απαξιωτικός: «Μου ζητήθηκε, πριν λίγα χρόνια, να ντύσω την Μελάνια και αρνήθηκα. Δεν είναι αναγκαστικά, η εικόνα μου...»

Η Carolina Herrera μίλησε ως επιχειρηματίας (matter of factly, θα έλεγε ένας Αμερικανός): «Νομίζω ότι σε δυο τρεις μήνες, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν, γιατί πρόκειται για μόδα. Θα δείτε τους πάντες να ντύνουν την Μελάνια. Εκπροσωπεί τις ΗΠΑ» δήλωσε στο Business of Fashion.

Της ιδίας γνώμης ήταν και η Diane von Furstenberg (WWD): «Η Μελάνια αξίζει το σεβασμό που είχαμε για κάθε πρώτη κυρία πριν από αυτήν. Ο ρόλος μας, ως μέρος της βιομηχανίας της μόδας, είναι να προωθούμε την ομορφιά, την ευρύτητα, την ποικιλομορφία».

Έντονα «πολιτικές» ήταν οι δηλώσεις του Marc Jacobs (πάλι WWD): «Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να ντύσω την Μελάνια Τραμπ...προσωπικά, θα διοχέτευα την ενεργητικότητά μου στο να βοηθήσω όλους εκείνους οι οποίοι θα βλαφθούν από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του».

Λακωνικός και απόλυτος, ο Joseph Altuzarra. «Δεν θέλω να ντύσω ανθρώπους με τους οποίους δεν συμφωνώ» είπε στους Τάιμς της Ν. Υόρκης.

Στην άλλη όχθη, ο Thom Browne (WWD): «Από σεβασμό για τη θέση της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μας, θα ήταν τιμή για μένα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να σχεδιάσω για την οποιαδήποτε πρώτη κυρία των ΗΠΑ».

«Θα ήταν υποκριτικό να πεις “όχι” στο να ντύσεις μία Τραμπ. Αν λέμε ότι επιθυμούμε την ευρύτητα και το να ξανακάνουμε σπουδαία την αμερικανική μεταποίηση, τότε πρέπει αυτό να το προτάξουμε έναντι των προσωπικών πολιτικών απόψεών μας» δήλωσε στους Τάιμς της Ν. Υόρκης, ο Marcus Wainwright (του οίκου Rag & Bone).

«Η ερώτηση, πρακτικά, μοιάζει κατά κάποιον τρόπο άσχετη» είπε στο WWD, η Cynthia Rowley. «Μπορεί, απλά, να αγοράσει ό,τι θέλει, άρα πώς μπορούμε να το ελέγξουμε; Το ότι εμφανίζεται φορώντας τη δημιουργία ενός σχεδιαστή δεν σημαίνει ότι ο σχεδιαστής την επιδοκιμάζει ή τον σύζυγό της ή την όποια άποψή τους».

Ο Phillip Lim -στο WWD- ήταν απόλυτος: «Ως ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα, αναζητούμε συνεργασίες με άτομα με τα οποία έχουμε αυθεντικές σχέσεις -σε τελευταία ανάλυση με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε παρόμοιο πλαίσιο αξιών, επιθυμιών και ιδεολογιών. Τούτων ούτως εχόντων, δεν έχουμε σήμερα σχέση με την κ. Τραμπ, και δεν προβλέπω να αναπτύσσεται μια σχέση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ».

Εξίσου κατηγορηματικός ήταν και ο Humberto Leon (Kenzo και Opening Ceremony). Στον λογαριασμό του στο fb, άνοιξε πυρ: «Κανένας δεν θα έπρεπε (να την ντύσει) κι αν αγοράσει τα ρούχα σου, πες στον κόσμο ότι δεν το υποστηρίζεις».

Απορριπτικός -στο WWD- ο Derek Lam: «Αν και έχω απέραντο σεβασμό για τους πολιτικούς θεσμούς της χώρας μας, βρίσκω ότι είναι πρόκληση να εμπλακώ προσωπικά στο να ντύσω της καινούργια πρώτη κυρία. Θα επιθυμούσα να εστιάσω τις ενέργειες μου προς έναν πιο δίκαιο, έντιμο και με αμοιβαίο σεβασμό κόσμο...πραγματικά, δεν βλέπω τον εαυτό μου να εμπλέκεται στην προεδρία Τραμπ».

Η Vera Wang (πάλι στο WWD) περιμένει να της κάνουν σινιάλο. «Δεν έχουν, μέχρι στιγμής, έλθει σε επαφή μαζί μας, ούτε από την εκστρατεία του Τραμπ ούτε από την (μελλοντική) κυβέρνηση. Αλλά η πρώτη κυρία οφείλει να στηρίξει την αμερικανική μόδα, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της».

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Elle, ο Naeem Khan διευκρινίζει ότι δεν είναι πολιτικός, ότι είναι σχεδιαστής μόδας. «Με νοιάζουν πραγματικά οι αξίες της χώρας μας κι αισθάνομαι ότι κάτι λείπει στην νέα κυβέρνηση. Είμαι πολύ επιφυλακτικός κι είμαι φοβισμένος για το πού βαδίζει. Όμως, πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε».

Στάση αναμονής δήλωσε -πάλι στην ηλεκτρονική έκδοση του Elle- ότι θα κρατήσει και η Tanya Taylor. Όταν αναλάβουν, «πιθανώς να κάνει κάτι σημαντικό και τότε μπορεί να το επαναξιολογήσεις. Νομίζω ότι τώρα είναι λίγο νωρίς να πάρεις θέση» είπε.

Μελάνια ΤραμπΠρώτη ΚυρίαΛευκός ΟίκοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα