Κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη για τις άρσεις ασυλίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη από την στιγμή που έπεσε στο κενό το αίτημα του «γαλάζιου» αντιπροέδρου να αρθεί η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για «συκοφαντική δυσφήμηση». Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του Άδωνη Γεωργιάδη καθώς δέχτηκε την σχετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε υποβάλλει μήνυση στον Παύλο Πολάκη ύστερα από τον εκρηκτικό καυγά που είχαν οι δυο τους στην Ολομέλεια πριν από λίγο καιρό και τις καταγγελίες που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και για την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ύστερα από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αποφάσισε ότι η δίωξη θα έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος που αφορά την ευθύνη των υπουργών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα κόμματα, εκτός της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που απουσίαζε από την συνεδρίαση, συντάχθηκαν με την άποψη που διατύπωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Πολάκης: Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έφερε νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις σε σχέση με την θητεία Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά εδώ μπροστά σε αυτά που έρχονται είναι ψιλικοκό» ενώ για το ζήτημα που απασχόλησε την κοινοβουλευτική επιτροπή υποατήριξε πως «δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», τονίζοντας ότι «είναι δυνατόν να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή τον έπιασα με την αίγα στην πλάτη;».

Γεωργιάδης: Κρύβεται ο Πολάκης πίσω από το άρθρο 86

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ο Παύλος Πολάκης κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, χαρακτηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «δειλό» και «συκοφάντη».

Σχετικά με την υπόθεση της Ελένης Αυλωνίτου η Επιτροπή Δεοντολογίας με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εισηγήθηκε να μην αρθεί η ασυλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος ΠολάκηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΚόντραΒουλήΑσυλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα