Κλειστή η E.O. Θεσσαλονίκης-Σερρών-Κλειστή επ΄αόριστον από αύριο η διασταύρωση «πράσινα φανάρια» πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΕΛΛAΔΑ

Κλειστή είναι από τις 11.00 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω απο τον Λευκώνα. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε εάν δεν φτάσουμε Προμαχώνα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιάννης Τουρτούρας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

Το σημείο, όπου έχουν εγκατασταθεί από τις 25/1 οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έχει ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τους ίδιους, ενώ στόχος

είναι η εφαρμογή των εναλλακτικών τους σχεδίων για να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τονίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή είναι αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Σε κάθε διασταύρωση του δρόμου Σερρών-Προμαχώνα, αλλά και σε παρακαμπτήριες οδούς, προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των αγροτών και κτηνοτρόφων που επιχειρούν να προσεγγίσουν το τελωνείο.

Κλείνει επ΄αόριστον από αύριο το πρωί η διασταύρωση «πράσινα φανάρια» πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στις 15.00 ξεκινούν από τα σημεία, όπου συγκεντρώνονταν τις προηγούμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, και όπως αποφασίστηκε νωρίς το πρωί σε σύσκεψή τους, θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"). Η σημερινή ημέρα θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την παράταξη των μηχανημάτων τους στο σημείο. «Αύριο όμως, απο τις 11 το πρωί θα προχωρήσουμε σε καθολικό αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα, μέχρι να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφων απο τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως διευκρίνισε, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Χαλκιδικής και από τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο σημείο περί τις 17.00 και αύριο το πρωί, στο μπλόκο «πράσινα φανάρια», θα ενσωματωθούν συνάδελφοί τους από τη Γαλάτιστα.

αγρότεςμπλόκαΘεσσαλονίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα