Κινητοποίηση ταξιτζήδων εναντίον της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο (Photos - Video)

ΕΛΛAΔΑ

Δυναμική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν περίπου πεντακόσιοι άτομα, πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Ρόδο, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού, ζητώντας να αποδοκιμαστούν δηλώσεις στελεχών του κόμματος που ήταν υπέρ της εταιρείας Uber.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, και συμμετείχαν

σε αυτήν 250 οχήματα που απέκλεισαν την οδό Αυστραλίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στάθηκαν οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών από στελέχη του κόμματος, καθώς και σχετική επίσημη ανακοίνωση υπέρ της Uber.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου θεωρεί ότι τα παραπάνω αποτελούν προάγγελο νομοθετικής ρύθμισης για το άνοιγμα του επαγγέλματος, όταν η Νέα Δημοκρατία επιστρέψει στην εξουσία.

Γι' αυτό αποφάσισαν να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους με δυναμικό τρόπο. Η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί είχε συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ, στη διάρκεια της οποίας παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και εγινε εκτενής συζήτηση. Στην ίδια σύσκεψη παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά και οι κομματικές ταυτότητες ταξιτζήδων που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.

Ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η σαφής δέσμευση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν θα αποτελέσουν τον Δούρειο Ίππο για τη νομιμοποίηση της Uber στην Ελλάδα, αλλά και η διαγραφή των στελεχών που θεωρούν ότι αποτελούν «διαφημιστές» της εταιρείας στη χώρα μας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ταξιτζήδες από το σωματείο της Κω.

Πηγή φωτογραφιών και video: rodiaki.gr

ΡόδοςΝέα ΔημοκρατίαταξίδιαμαρτυρίαUmberHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα