Καβγάς για το φύλο του Γκάρφιλντ στη Wikipedia!

ΚΟΣΜΟΣ

Είναι τεμπέλης, καλοφαγάς και κάνει δύσκολη τη ζωή του αφεντικού του Τζον Αρμπάκλ και του αφελούς σκύλου Όντι.

Ο λόγος για τον διάσημο γάτο Γκάρφιλντ, που δημιούργησε ο σκιτσογράφος Τζιμ Ντέιβις το 1978, οι περιπέτειες του οποίου έχουν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Ο συμπαθέστατος γατούλης έφτασε αισίως τα… 40 χωρίς κανείς μέχρι τώρα να αμφισβητήσει το φύλο του.

Όπως φαίνεται, όμως, ποτέ δεν είναι αργά, αφού το γεγονός όχι μόνο συζητήθηκε εκτενώς σε φόρουμ της Wikipedia

αλλά αποτέλεσε και αντικείμενο έντονης διαμάχης.

Όλα ξεκίνησαν όταν o Virgil Texas, που ασχολείται με τη σάτιρα, έθεσε ως θέμα στη Wikipedia μια δήλωση που είχε κάνει ο δημιουργός του Γκάρφιλντ πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Ο Γκάρφιλντ είναι κάτι το παγκόσμιο. Όντας γάτα δεν είναι ούτε αρσενικός ούτε θηλυκός, δεν ανήκει σε κάποια φυλή ή εθνικότητα, δεν έχει ηλικία». Κάπως έτσι ξέσπασε πόλεμος για το φύλο που θα αναγραφόταν στη σελίδα του Γκάρφιλντ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το φύλο του γατούλη άλλαξε 20 φορές μέσα σε 2,5 μέρες!

Τελικά, για να λήξουν οι εχθροπραξίες χρειάστηκε η παρέμβαση ενός διαχειριστή, ο οποίος αποφασιστικά άλλαξε το φύλο σε αρσενικό, παραθέτοντας αποσπάσματα από το κόμικ ως απόδειξη. Κατόπιν η σελίδα κλειδώθηκε, ώστε να μην μπορούν να γίνουν άλλες αλλαγές για κάποιο διάστημα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την απόφαση αυτή του διαχειριστή επικρότησε και ο Τζιμ Ντέιβις, ο οποίος ρωτήθηκε εκ νέου επί του θέματος από τη Washington Post. «Ο Γκάρφιλντ είναι αρσενικός και έχει μια φιλενάδα, την Αρλίν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: perierga.gr

ΓκάρφιλντWikipediaφύλοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα