Καταλονία: Tην απόλυτη πλειοψηφία φαίνεται να εξασφαλίζουν τα αποσχιστικά κόμματα

ΚΟΣΜΟΣ

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας εμφανίζονται να εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 30% των καταμετρημένων ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση, τα αποσχιστικά κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν περίπου 71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα.

Exit

poll

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας εμφανίζονται να εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στις περιφερειακές εκλογές, κατέδειξε το exit poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia, μόλις έκλεισαν οι κάλπες στην Καταλονία.

Βάσει του exit poll, οι CIUDADANOS που υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο με τους CIUDADANOS να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Ωστόσο τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίζουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το exit poll.

Καταλονίαexit pollκάλπεςανεξαρτησίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα