«Καρφιά» Αποστόλου στην Αυτοδιοίκηση για την κατάσταση στην Εύβοια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του μηχανισμού για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία» διαπιστώνει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Αποστόλου αφήνει έμμεσα αιχμές για τον χρόνο και τον τρόπο παρέμβασης της Αυτοδιοίκησης και υπογραμμίζει: «Είναι αδιανόητο να κλείνει ένας κεντρικός δρόμος όπως αυτός από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη. Σήμερα που βρέθηκα στην περιοχή μπόρεσα να φτάσω

μέχρι το Στόμιο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αποστόλου αποφεύγει προς το παρόν να κάνει μια αποτίμηση, καθώς όπως λέει «μείζον θέμα σε αυτήν τη φάση είναι να ανοίξουν οι δρόμοι. Τουλάχιστον να ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι πριν φτάσει και το 2ο κύμα κακοκαιρίας που αναμένουμε…».

Νωρίτερα, ο κ. Αποστόλου, ολοκληρώνοντάς την περιοδεία του στις χιονόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, σε δήλωσή του σημείωσε πως «τα βασικά προβλήματα αφορούν τους οδικούς άξονες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η πολιτεία πράττει και θα πράξει και στη συνέχεια το καθήκον της» όπως είπε και έκανε λόγο για επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως επίσης και για την επικοινωνία του με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για να πάνε στην περιοχή «επιπλέον εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο το βασικό οδικό δίκτυο».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή ο κ. Αποστόλου σημείωσε με ότι «ως υπουργείο θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Με ταχείς ρυθμούς θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες ώστε να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι».

Σημειώνεται ότι δεκάδες χωριά από την παραλία της Κύμης και πάνω είναι αποκλεισμένα παρά τις προσπάθειες που κάνουν τα μηχανήματα να ανοίξουν τους δρόμους. Σε ορισμένα μάλιστα υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα, αφού τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν και κτηνοτρόφοι της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας καθώς δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις μιας και το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπερνά και τα 2 μέτρα.

Τέλος, όλες οι Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Βαγγέλης ΑποστόλουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα