«Κανένας δεν ξέρει πώς βρέθηκαν επικίνδυνοι κροκόδειλοι του Νείλου στην Φλόριντα» (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις κροκόδειλοι του Νείλου βρέθηκαν στην Φλόριντα και οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν πώς έφτασαν εκεί.

«Δεν κολύμπησαν από την Αφρική. Αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε πώς έφτασαν στο φυσικό περιβάλλον» δήλωσε ο ερπετολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Κένεθ Κρίσκο, ο οποίος συνέγραψε μια μελέτη για την άφιξη των κροκοδείλων.

Ο Κρίσκο και η ομάδα του ανέλυσαν το DNA των τριών ερπετών που εντοπίστηκαν στη Φλόριντα το 2009, το 2011

και το 2014. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι δύο από τους τρεις κροκόδειλους ταιριάζουν απόλυτα με άγριους κροκόδειλους του Νείλου από την Αφρική, ενώ ο τρίτος έμοιαζε επίσης αρκετά.

Επιπλέον, και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο - πιθανότατα μέσω ενός παράνομου συλλέκτη ερπετών που έχασε τον έλεγχο των ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχουν κι άλλοι κροκόδειλοι του Νείλου στο φυσικό περιβάλλον της Φλόριντας.

Παράλληλα, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι οι κροκόδειλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τους αυτόχθονες αμερικανούς κροκοδείλους, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν υβρίδια μέσω της διασταύρωσής τους.

Για τους κατοίκους της Φλόριντα, οι κροκόδειλοι του Νείλου αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σύγκριση με τα ερπετά που ήδη επιβιώνουν εκεί. Οι Αμερικανοί κροκόδειλοι δεν ήταν ποτέ υπεύθυνοι για ανθρώπινους θανάτους, παρότι επιτίθενται σε ανθρώπους.

κροκόδειλοιΝείλοςΑφρικήΦλόρινταHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα