Καμμένος: Εξετάζουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εθελοντική στράτευση των γυναικών εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. Ωστόσο ο υπουργός δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος.

Παράλληλα, δέσμευση ότι θα κλείσει το ανοιχτός λογαριασμός της εφαρμογής της απόφασης

του ΣτΕ, για την απόδοση δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι αποδοχές των στρατιωτικών ανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθούν στους εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στη ιστορία ως η κυβέρνηση που άλλαξε τη μεταπολίτευση» και ανακοίνωσε ότι μελετάται ειδικό μισθολόγιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η ισχύς των οποίων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού τους. Είπε, ακόμη, ότι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει θα είναι η απόδοση του επιδόματος παραμεθορίου, με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που έχει ήδη εκτελεστεί κατά μεγάλο μέρος.

«Όταν πρωτοανέλαβα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχα δηλώσει ότι στόχος είναι η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την απόδοση της δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ. Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία μέρα. Στόχος μας είναι να κλείσουμε αυτό τον ανοιχτό λογαριασμό. Ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πληρωθούν στους εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη μας» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ για το επίδομα παραμεθορίου τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει εκείνους που "φυλάνε Θερμοπύλες" και φροντίζουν για την εθνική κυριαρχία.

«Μελετούμε την καθιέρωση νέου ειδικού μισθολογίου για το προσωπικό των ΕΔ. Γιατί η ισχύς των ΕΔ κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού. Γι΄ αυτό ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση την πρώτη προτεραιότητα» είπε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας ότι προς τούτο ενισχύθηκε και θα συνεχίσει να ενισχύεται η αξιοκρατία και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές καθώς και τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις ευθύνης.

«Σταματήσαμε το εκφυλιστικό φαινόμενο του διαχωρισμού των στρατευσίμων, σε προνομιούχους και μη. Αναστρέψαμε την απαράδεκτη κατάσταση που βρήκαμε, της υπέρ επάνδρωσης των μονάδων του κέντρου και της επικίνδυνα μειωμένης επάνδρωσης των μονάδων στις ακριτικές περιοχές. Ήδη διπλασιάσαμε το στρατεύσιμο προσωπικό στον Έβρο και στα νησιά. Όλοι θα υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά, για τουλάχιστον το πρώτο διάστημα της θητείας τους» είπε ο υπουργός. Ανακοίνωσε επίσης ευρεία συμμετοχή των ΕΔ σε κοινωνικές δράσεις προς όφελος του συνόλου. Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στους εξοπλισμούς, τόνισε ότι έχουν σταλεί στον εισαγγελέα διαφθοράς 19 υποθέσεις διαφθοράς. «Συνέβαιναν σημεία και τέρατα. Και οι 19 υποθέσεις έχουν προχωρήσει στα ακροατήρια, έχουν ήδη γίνει συλλήψεις, έχουν γίνει ανοίγματα λογαριασμών και όσοι έχουν εμπλακεί οδηγούνται σύντομα στη δικαιοσύνη η οποία υποβοηθείται από στρατιωτικούς» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο νόμος θα αλλάξει και οι αρχηγοί θα μπορούν να αποφασίζουν για μέχρι 300.000 ευρώ, προκειμένου να αποκαθιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε ανταλλακτικά και σε μέσα που δεν είναι διαθέσιμα. 'Ηδη, το υπουργείο προχώρησε στην πώληση ληγμένων ή προς λήξη οπλικών προμηθειών, ιδίως πυρομαχικών που αυτά τα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες των 100 εκατομμυρίων αυτόν τον χρόνο και των 200 εκατομμυρίων που απαιτούν οι θεσμοί για τα επόμενα και δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου, συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι σε αυτή την τετραετία πρέπει να προχωρήσουν τέτοια μέτρα που θα αποδεικνύουν ότι και τα δύο κόμματα είναι αποφασισμένα να αλλάξουν τα πράγματα, σύμφωνα με την εντολή του ελληνικού λαού. Υποστήριξε δε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί και να δώσει η πρώτη η κυβέρνηση το παράδειγμα της. Τόνισε ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν ένα μήνυμα ομοψυχίας και ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ,αλλά με κοινό όραμα που είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, θα ενώσει τον ελληνικό λαό με στόχο την έξοδο από την κρίση και να οδηγηθούμε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για εκείνους που στην προεκλογική περίοδο «παρέσυραν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτεθεί προσωπικά κατά του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας».

Πάνος Καμμένοςπρογραμματικές δηλώσειςειδικό μισθολόγιο ΕΔHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα