Καλάσνικοφ, πιστόλια και πλαστές ταυτότητες στα κρησφύγετα Πετρακάκου

ΕΛΛAΔΑ

Υποδομή και εφόδια εγκληματικής οργάνωσης ανακάλυψαν οι αστυνομικοί που διξήαγαν έρευνες σε ύποπτα σπίτια, μετα τη σχθεσινή σύλληψη του καταζητούμενου Γ. Πατρακάκου και 3 ακόμη τόμων.

Σε οικία στον Βόλο βρέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια,δύο (2) γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,πιστόλι GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με δεκατέσσερα
(14) φυσίγγια ο καθένας,φορητός υπολογιστής (laptop),τρεις (3) καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες),καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου καικινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής βρέθηκαν:

περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων,τρεις (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,τρεις (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,εσωτερικός σκληρός δίσκος καικινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB .

Στην αυλή σπιτιού στην Αγίας Τριάδα Μώλου Φθιώτιδος βρέθηκαν:

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου JEEP το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα καιΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, μοντέλο YARIS , το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.

Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στον Βόλο και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες βρέθηκαν:

δύο (2) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας,κεντρική συσκευή μετάδοσης συνομιλίας (βάση),δύο (2) φορητοί υπολογιστές (laptop) και ένα USB,καπέλο, τύπου jockey της Ελληνικής Αστυνομίας καιχάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Επιπλέον, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια αστυνομίας προέκυψε ότι γενετικός τύπος του Πετρακάκου ταυτίζεται:

με το γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,με το γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.Γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας ALPHA BANK στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Αστυφύλακας.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως επίσης και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν μαζί του τις τελευταίες ημέρες σε Βόλο και Αθήνα παραπέμπφθηκαν 17ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν κατά περίπτωση είναι συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη κλοπή και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Πώς διέφευγε της σύλληψης

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο Πετρακάκος είχε παρουσιαστεί στο φιλικό περιβάλλον της συντρόφου του και αδελφής του Τάσου Θεοφίλου, ως επενδυτής.

Οι περισσότεροι τον γνώριζαν σαν τον "Γιώργο" και δε δίσταζε να συνδράμει οικονομικά σε διάφορες εθελοντικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μια από αυτές ήταν και οι «ΜΑΜΑΔΕΣ ΒΟΛΟΥ» (!), στην οποία συμμετείχε η σύντροφος του και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα της οργάνωσης σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε σκοπό: «να οργανώνουμε ατελείωτες συναντήσεις για εμάς αλλά και τα μικρά μας, και να γίνουμε η μεγαλύτερη μαμαδοπαρέα Βόλου..»

Όσον αφορά στην σύντροφο του Πετρακάκου, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της στις εγκληματικές ενέργεεις για τις οποίες κατηγορείται ο διαβόητος κακοποιός, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τίποτα.

ΠετρακάκοςαστυνομίασύλληψηαυρύματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα