Ιταλία: Εθελοντές πυροσβέστες έβαζαν φωτιές για να εισπράττουν τις αποζημιώσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην Ιταλία που πλήττεται από καύσωνα και ξηρασία, έχοντας προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τρεις νεκρούς, ενώ οι πυροσβέστες κατέγραψαν αυτό το καλοκαίρι αύξηση των επεμβάσεών τους κατά 76%.

Χθες το βράδυ, οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν στη διάρκεια της ημέρας 1.090 επεμβάσεις για φωτιές σε βλάστηση, από τις οποίες 300 στη Σικελία και 150 στο Λάτιο, την περιφέρεια της Ρώμης.

Στο Τίβολι, 30 χλμ.

βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από σπίθα στη διάρκεια εργασιών σε σιδηροδρομική γραμμή, κατέστρεψε σε μερικά λεπτά χθες το απόγευμα ένα σπίτι περιτριγυρισμένο από καλαμιές. Έχασαν τη ζωή τους μια 68χρονη γυναίκα και η 92χρονη μητέρα της.

Ταυτόχρονα ένας 84χρονος άνδρας υπέκυψε χθες σε σοβαρά εγκαύματα που είχε υποστεί την Κυριακή στην περιοχή της Νάπολης.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 5 Αυγούστου, οι ιταλοί πυροσβέστες πραγματοποίησαν σχεδόν 60.000 επεμβάσεις για πυρκαγιές σε βλάστηση, 26.000 περισσότερες απ' ό,τι την ίδια περίοδο του 2016, σύμφωνα με στατιστικές που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα περίπου 2.550 αεροπορικές έξοδοι πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, έναντι 897 κατά την ίδια περίοδο του 2016.

Η χώρα διέρχεται μια από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών, με έλλειμμα βροχής κατά 33% το πρώτο εξάμηνο του 2017. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, στην Ιταλία λείπουν περίπου 20 δισεκ. κυβικά μέτρα νερού, δηλαδή το αντίστοιχο της λίμνης του Κόμο.

Όμως οι πυρκαγιές προκαλούνται επίσης από αμέλεια, ακόμη και από πρόθεση, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος: νεαροί που βάζουν φωτιά για να διασκεδάσουν την ανία τους, μαστροποί που που έκαψαν μέσα σ' έναν πευκώνα το στρώμα μιας εκδιδόμενης γυναίκας που καθυστέρησε να τους πληρώσει...

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης χθες τη σύλληψη στη Σικελία 15 εθελοντών πυροσβεστών ως ύποπτων ότι άναβαν οι ίδιοι φωτιές τα τελευταία χρόνια για να παίρνουν τις αποζημιώσεις για τις επεμβάσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΙταλίαπυρκαγιέςκάυσωναςξηρασίαπυροσβέστεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα