ΗΠΑ: Άρχισαν τα ...όργανα - Διαδήλωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον, ενώ ο χρόνος για την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ μετρά αντίστροφα.

Πρόκειται για την έναρξη μιας σειράς κινητοποιήσεων από ακτιβιστές, οι οποίοι ανησυχούν για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν απευθυνόμαστε στον Ντόναλντ Τραμπ, γιατί έχει ξεκαθαρίσει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει. Ήρθαμε για να πούμε στους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο αλλά και στους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους να υψώσουν το ανάστημά τους» ανέφερε ο ακτιβιστής


υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων Αλ Σάρμπτον.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο ο Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι θα καταργήσει.

Ο Τζον Λιούις ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ, γιατί θεωρεί πως στερείται νομιμοποίησης.

Ο μεγιστάνας «σήκωσε το γάντι» και κάλεσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιφέρειάς του.

Σε συνέντευξή του ο Τζον Λιούις ανεφέρε ότι οι Ρώσοι συνέβαλαν στην εκλογή Τραμπ και βοήθησαν να καταστραφεί η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Λιούις ήταν μια εκ των ηγετικών μορφών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα τη δεκαετία του 1960.

Η απάντηση Tραμπ προκάλεσε σάλο. Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί εξέφρασαν την οργή τους για τον τρόπο που ο εκλεγμένος πρόεδρος αντιμετώπισε έναν άνθρωπο που έδωσε μάχες για την ισότητα.

Πηγή: euronews

Ντόναλντ ΤραμπδιαδήλωσηΚινητοποιήσειςΟυάσινγκτονΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα