Ιωαννίδης, Θαλασσινός και... Τομ Χανκς για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία

ΕΛΛAΔΑ

Με τη βοήθεια των γνωστών μουσικών Αλκίνοου Ιωαννίδη και Παντελή Θαλασσινό, αλλά ακόμα και του γνωστού χολιγουντιανού ηθοποιού Τομ Χανκς, προτείνεται στους καθηγητές να διδάξουν φέτος τα Θρησκευτικά στα λύκεια, βάσει της εγκυκλίου που εξέδωσε μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ορίζεται πως τα Θρησκευτικά φέτος θα διδαχθούν επί 50 ώρες στην Α' Λυκείου, άλλες τόσες στην Β' Λυκείου

και περίπου τις μισές, δηλαδή 24, στην Γ' Λυκείου.

Στα σχολεία βρίσκονται έντεκα «φάκελοι μαθητή» που αφορούν στο συγκεκριμένο μάθημα και περιέχουν «συλλογές διδακτικών υλικών, συμβατών προς την μεθοδολογία των νέων προγραμμάτων σπουδών». Το νέο πρόγραμμα των Θρησκευτικών εξάλλου «είναι εννοιοκεντρικό πρόγραμμα, ως προς την δόμηση και την προσέγγιση των διδακτικών θεμάτων. Διδάσκονται έννοιες όπως η πανανθρώπινη γλώσσα, που αφορούν την θρησκευτική μάθηση και που μας δίνουν την δυνατότητα να παρουσιάσουμε και να ερμηνεύσουμε την ανθρώπινη εμπειρία».

Παράλληλα, η εγκύκλιος προτείνει, να δοθεί φύλλο εργασίας στους μαθητές με στίχους του τραγουδιού «Ο Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «Ο δικός μου θεός» του Παντελή Θαλασσινού ή το «What if God was one of us» της Joan Osborne, προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους γύρω από τον Θεό και την θρησκεία, αλλά και να δουν αποσπάσματα της ταινίας «Ο Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς. Μεταξύ άλλων προτείνεται και το κείμενο του Χρήστου Γιανναρά «Η θρησκευτικότητα είναι φυσική ανάγκη του ανθρώπου - ανάγκη ορμέμφυτη, ενστικτώδης».

θρησκευτικάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα