Ιακώβου για Σουλεϊμάνογλου: Τον έφαγε το κεφάλι του – Τον ήξερα από μικρό

ΚΟΣΜΟΣ

Ο «προπονητής των χρυσών επιτυχιών» της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, γνώριζε τον αδικοχαμένοΤούρκο αρσιβαρίστα από τα πρώτα του βήματα. Ο «Ηρακλής Τσέπης» αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία σωματικού βάρους με τον Βαλέριο Λεωνίδη (64 κ.) και, στην Ατλάντα, ο Χρήστος Ιακώβου ήταν ο ένας εκ των δύο προπονητών του ιστορικότερου αγώνα της παγκόσμιας άρσης βαρών.

«Τον έφαγε το κεφάλι του. Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι έπινε πολύ. Ξεκίνησε από μικρός με κρασί και συνέχισε. Κάποια στιγμή προσπάθησε να σταματήσει. Το κατάφερε για μικρό

χρονικό διάστημα», δήλωσε συγκινημένος στην Καθημερινή ο Χρήστος Ιακώβου.

Η φωνή του Ελληνα προπονητή «σπάει» όταν θυμάται τον αγώνα της Ατλάντας: «Ηταν πολύ καλός αντίπαλος. Αυτός ο αγώνας έμεινε στην ιστορία. Ηταν ο αγώνας που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον χρησιμοποιούσε για διαφήμιση του αθλήματος. Δύο ισάξιοι αθλητές αγωνίστηκαν για το ολυμπιακό μετάλλιο. Από τις ωραιότερες στιγμές της καριέρας μου ως προπονητής», μας λέει και προσθέτει: «Τον Ναΐμ, τον ήξερα από μικρό. Έκανε προπόνηση με τον Αμπατζίεφ. Μεγάλο ταλέντο. Μίλαγα μαζί του και όταν έφυγε από τον χώρο. Πριν από λίγες εβδομάδες είχα μιλήσει με συγγενείς του και μου είπαν ότι είναι καλύτερα. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Του εύχομαι να κάνει άρση βαρών στον Παράδεισο».

Πηγή: kathimerini.gr

Χρήστος ΙακώβουΝαϊμ ΣουλεϊμάνογλουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα