Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασε τη «Holyrood Week»

ΚΟΣΜΟΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄εγκαινίασε τη Holyrood Week, τη σκωτσέζικη εβδομάδα της που παραδοσιακά διεξάγεται στις αρχές Ιουλίου.

Την ονομάζουν "Holyrood Week". Κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ τηρεί διάφορες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στη Σκωτία, πριν αναχωρήσει για τις θερινές διακοπές στον πύργο της στο Μπάλμοραλ. Και κάθε χρόνο, αυτή η εβδομάδα αρχίζει από την ιδιαίτερα εθιμοτυπική "Τελετή των Κλειδιών".

Η βασίλισσα ήταν τη Δευτέρα στο προαύλιο των Ανακτόρων του Holyroodhouse,

της επίσημης κατοικίας της στην πρωτεύουσα της Σκωτίας-- για να λάβει τα κλειδιά της πόλης. Της τα έδωσε ο Λόρδος Πρόβοστ (όπως αποκαλείται ο δήμαρχος) του Εδιμβούργου, Φρανκ Ρος. Και όπως θέλει η παράδοση, η μονάρχης τού επέστρεψε τα κλειδιά για να τα φυλάξουν οι τοπικοί αιρετοί.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αυτής, η βασίλισσα επιθεώρησε τιμητική φρουρά ενώ παιάνιζε η μουσική του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας.

Η εβδομάδα θα σηματοδοτηθεί από τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό στα Ανάκτορα του Holyroodhouse, στα οποία η βασίλισσα θα τον δεχτεί σε ιδιωτική ακρόαση. Σκοπός της επίσκεψής του είναι να ευχαριστήσει τη μονάρχη για την αφοσίωσή της στον Καναδά, με την ευκαιρία της 150ης επετείου της Συνομοσπονδίας της χώρας αυτής που είναι μέλος της Κοινοπολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

βασίλισσα ΕλισάβετHolyrood WeekΣκωτίαΈθιματελετήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα