Η συγκλονιστική εξομολόγηση του αστυνομικού που αντιμετώπισε τους τρομοκράτες του Λονδίνου: «Ήρωας; Έκανα απλά τη δουλειά μου» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο αστυνομικός Wayne Marques μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά τη μάχη του ενάντια στους τρεις τρομοκράτες που πραγματοποίησαν το χτύπημα στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Θυμούμενος την ημέρα ανέφερε πως ήταν στην αρχή της βάρδιας του όταν είδε τους ανθρώπους να συνωστίζονται τρομαγμένοι έξω από τα μπαρ της περιοχής, προσπαθώντας σαν τρελοί να μπουν μέσα. «Από το ύφος τους κατάλαβα πως κάτι συνέβαινε αλλά νόμιζα πως ήταν ένας μεθυσμένος καυγάς, στη χειρότερη περίπτωση ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών».

Όταν όμως ο 38χρονος είδε τους τρομοκράτες να μαχαιρώνουν αθώους κατάλαβε πως τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά. «Δεν πρόλαβα καν να σκεφτώ. Άρπαξα το γκλομπ μου και όρμησα κατά πάνω τους το ίδιο δευτερόλεπτο. Δεν είχα κάποιο σχέδιο όταν επιτέθηκα στον πρώτο, σημάδεψα το κεφάλι του με όλη μου τη δύναμη και ήλπισα να τον αναισθητοποιήσω».

Αν και πέτυχε τον πρώτο τρομοκράτη, βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους δυο οι οποίοι κράδαιναν μαχαίρια. «Δεν είχα άλλο τρόπο να αντιδράσω. Κουνούσα το γκλομπ μου δεξιά και αριστερά γιατί με είχαν πλευρίσει από διαφορετικές πλευρές, ελπίζοντας να τους προκαλέσω όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούσα».

Ένας εκ των τρομοκρατών τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο, ακριβώς πάνω από το δεξί του μάτι. «Τυφλώθηκα αυτόματα, μόνο μαυρίλα» θυμάται ο Marques αλλά δεν ένιωθα πόνο, λογικά λόγο της αδρεναλίνης.

Στο μεταξύ ανέκαμψε και ο πρώτος των τρομοκρατών, καταφέρνοντας με τη σειρά του να μαχαιρώσει τον αστυνομικό στο πόδι ενώ ο τρίτος του κατάφερε ένα χτύπημα στο μαχαίρι.

«Αιμορραγούσα από παντού αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω, θα συνέχιζα όσο άντεχα. Ένιωθα τις πληγές αλλά όχι τον πόνο».

Ξαφνικά οι τρεις σταμάτησαν και τον κοίταξαν. «Ήταν μαζεμένοι κοντά κοντά, σαν αγέλη λύκων. Ο πιο κοντός ήταν αυτός που φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ. Ήμουν έτοιμος να καταρρεύσω αλλά στεκόμουν. Τότε όμως γύρισαν και τράπηκαν σε φυγή. Ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Οι συνάδελφοι του κατέφθασαν ενώ εκείνος έπεφτε στο έδαφος. Κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο για αυτόν ενώ τους προέτρεπε να τον αφήσουν και να κυνηγήσουν τους δράστες.

Μετά έχασε τις αισθήσεις του και ξύπνησε το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε για τριανταοκτώ ημέρες και ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των πληγών του. Δεν μπορεί να περπατήσει καλά, δεν μπορεί να πιάσει πράγματα με το αριστερό του χέρι ενώ έχει μια παράλυση στη δεξιά πλευρά του προσώπου, αν και η όραση του αποκαταστάθηκε.

«Ήρωας; Σίγουρα κάποιοι με θεωρούν ήρωα για τα όσα έκανα αλλά έκανα απλά τη δουλειά μου. Οκτώ άνθρωποι πέθαναν και τόσοι άλλοι τραυματίστηκαν, δεν κατάφερα να τους σώσω όλους αλλά κάποιοι ήταν νεκροί όταν έφτασα. Το να είμαι ο ήρωας ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μου. Ούτε με ένοιαζε που αντιμετώπιζα τρομοκράτες. Ήθελα απλά να σώσω ανθρώπους, όσο περισσότερους μπορούσα».

Μάλιστα ζήτησε να δειχθεί κατανόηση στις οικογένειες των δραστών και όχι μόνο των θυμάτων, τονίζοντας πως και αυτοί θα πρέπει να είναι σε κατάσταση σοκ μετά τις πράξεις των οικείων τους.

Λονδίνοτρομοκράτεςτζιχαντιστέςεξομολόγηση αστυνομικούHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα