Η ρύπανση στο Σαρωνικό ήρθε... για να μείνει

Μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ δείχνουν ότι συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν «καθαρίσει» από το μαζούτΕΛΛAΔΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή σε αρκετές περιοχές του Σαρωνικού, σχεδόν δύο μήνες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Aγία Ζώνη ΙΙ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», τα Σελήνια και η Κυνοσούρα στη Σαλαμίνα,

άλλα και τμήματα παραλίας στον Άγιο Κοσμά και στη Γλυφάδα, παραμένουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες από την πετρελαϊκή ρύπανση.

Οι τελευταίες δειγματοληψίες (με δείγμα νερού από τις παράκτιες ζώνες) που πραγματοποιήθηκαν από το ΕΛΚΕΘΕ στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου, έδειξαν υψηλές τιμές πετρελαϊκών υδρογονανθράκων που έφτασαν ακόμη και τα 1.200 μικρογραμμάρια ανα λίτρο στον Τύμβο Θεμιστοκλέους στον Πειραιά (10 Οκτωβρίου), όταν το όριο είναι τα 1.500 μικρογραμμάρια ανα λίτρο (πάνω από το όριο ό,τι ανιχνεύεται είναι πετρέλαιο).

«Οι μετρήσεις δείχνουν οτι υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση από πετρελαιοειδή η οποία ανιχνεύεται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του ναυαγίου», υποστηρίζει ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα